Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Албанія: Орли готові до бою

24.05.2016 01:31 2507 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Албанія: Орли готові до бою

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього Євро-2016.

Цього разу мова піде про аутсайдера групи А - збірну Албанії.

Албанія: прізвиська та форма

Найчастіше збірну Албанії називають "червоно-чорними". Таку назву команда отримала через те, що на червоному кольорі її національної символіки розміщений чорний орел. Від цього також пішло інше прізвисько албанців - "гірські орли".

На ЧЄ-2016 збірна Албанії отримала три комплекти форми - білий, червоно-чорний, а також чорний. Цікавим рішенням можна назвати незвичайний виріз горловини, який на фоні основного малюнка й орла на емблемі виглядає досить таки стильно.

 

Албанія: історія виступів на чемпіонатах Європи

Що стосується виступів албанської збірної на Чемпіонатах Європи, то особливих досягнень тут немає. Так, вихід до фінальної частини Євро-2016 - на даний момент найбільший успіх цієї футбольної команди.

Якщо говорити про попередні спроби, то найближче до виходу у фінальну частину європейської першості команда була в 1964 році, коли у відборі їй вдалося дійти до 1/8 фіналу, де албанці програли Данії 0:4, а вдома виграли з мінімальним рахунком.

Також, якщо це можна назвати досягненням, то саме через команду Албанії єдиний раз фінальну частину ЧЄ пропустила збірна Німеччини, яка у відборі на Євро-1968 зіграла з албанцями внічию.

У відборі до Євро-2008 команда показала досить пристойний футбол, змогла набрати 11 очок, але завершила груповий етап лише на п'ятому місці.

Албанія: кваліфікація на Євро-2016

У кваліфікації на Євро-2016 збірна Албанії потрапила до групи І, у якій головними фаворитами на прямий вихід до фінальної частини вважалися команди Португалії та Данії. Проте, албанцям вдалося втілити у життя маленьке футбольне диво, і вони завершили групу на другому місці, відправивши Данію у плей-офф.

При цьому, албанцям навіть вдалося виграти у португальців, а протистояння з Данією завершити перемогою і нічиєю. Програли ж албанці в ході групового етапу лише Португалії і Сербії. Загалом команда набрала 14 очок, що і дало їй право напряму поїхати до Франції.

Албанія: тренер

Збірну Албанії з 2011-го року очолює 59-річний італійський тренер Джанні Де Б'язі. Свою тренерську кар'єру цей спеціаліст розпочав у 1990 році. Де Б'язі працював з такими відомими командами як Модена, Брешіа, Торіно, Леванте та Удінезе, який і був останнім його місцем роботи перед приходом на тренерський місток албанської збірної.

Якщо говорити про досягнення цього наставника, то їх не так і багато. В сезоні-1997/98 він разом з командою СПАЛ виграв італійську Серію С2, а у 2000/01 привів Модену до перемоги у Серії С.

Джанні Де Бьязі. Світлина УЄФА

Албанія: голкіпери

Основний голкіпер албанської збірної - Етріт Беріша, який захищає кольори римського Лаціо. У відборі голкіпер провів у воротах своєї команди вісім поєдинків, пропустивши п'ять голів. Вважається однією із головних зірок команди.

Також до попередньої заявки потрапили Албан Ходжа із сербського Партизана і Оргес Шехі, який захищає воротар Скендербеу.

Албанія: захисники

Захист вважається саме тією ланкою, на яку робить акцент команда Де Б'язі. На правому фланзі виступає 22-річний захисник Наполі Елсеїд Хюсай. Що стосується лівого краю, то на це місце претендують два гравці - віковий Ансі Аголлі із Карабаху і молодий Арлінд Аєті, що представляє італійський Фрозіноне.

Якщо говорити про центр оборони, то тут так само робиться ставка на представників італійського чемпіонату Лоріка Цану з Лаціо, який минулий сезон відіграв за Нант, і Берата Дьїмсіті, який захищає кольори Аталанти.

Албанія: півзахисники

У півзахисті тренерський штаб збірної Албанії робить ставку на Аміра Абраші (Фрайбург, Німеччина), Мігьєна Баша (Комо, Італія), Тауланта Джака (Базель, Швейцарія), Буріма Кукелі (Цюріх, Швейцарія) та Ледіана Мемушайя (Пескара, Італія).

Саме ці гравці складають кістяк середньої лінії команди. Що стосується їхнього позиційного розміщення на полі, то тренерський штаб постійно варіює позиції цих футболістів у залежності від матчу та суперника.

Світлина УЄФА

Албанія: нападники

Головним сюрпризом напередодні Євро-2016 стало те, що Де Б'язі не включив у розширену заявку команди нападника Хамді Саліхі, який в цьому сезоні в складі Скендербеу забив 28 голів.

В центрі нападу ставка робиться на Бекіма Балайя з Рієки і Сокола Чікаллеші, який виступає в турецькому Істанбулі.

На правому фланзі атаки досить серйозна конкуренція, де можуть зіграти і Одіссе Роші (Рієка, Хорватія), і Шкельзен Гаші з американського Колорадо Репідз, а також представник грецького ПАС Яніна Анді Ліла.

Що стосується лівого краю, то там альтернативи майже немає Ерміру Леньяні, який виступає в французському Нанті.

Албанія: ставки букмекерів

Букмекерські контори не вірять в те, що Албанія зможе створити ще одне футбольне диво вже в фінальній частині. Так, шанси команди Де Б'язі виграти групу А оцінюються коефіцієнтом 26.00.

При цьому, мало вірять спеціалісти і в те, що албанцям вдасться пробитися в плей-офф. Поставити на такий варіант розвитку подій можна з коефіцієнтом 2.87, в той час, як на вихід французів пропонується коефіцієнт 1.01, на Швейцарію - 1.25, а на румунів - 1.83.

Коментарі ()