Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Вельс: Кріс Коулмен і його "дракони"

27.05.2016 11:49 2149 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Вельс: Кріс Коулмен і його "дракони"

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який прийматиме Франція. У цьому матеріалі мова піде про національну команду Вельсу, яка потрапили у групу В разом з Англією, Росією та Словаччиною.

Вельс: прізвиська та форма

Збірна Вельсу носить прізвисько "дракони", або англійською мовою The Dragons. Така назва "причепилася" до команди не просто так - саме ця міфічна істота розміщена на гербі Футбольної асоціації Вельсу.

Що стосується форми, то домашній комплект збірної Вельсу виконаний в класичному стилі у червоному кольорі з білими смугами на плечах. Якщо говорити про гостьовий варіант, то він буде смугастим з різними відтінками сірого, яскраво-зеленим коміром і смужками на плечах.

 

Вельс: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Вельсу - третя національна збірна після Англії і Шотландії, яка з'явилася у світовому футболі. Проте, похвалитися особливими досягненнями вона не може. У своїй історій "дракони" жодного разу не брали участі у фінальних стадіях чемпіонатів Європи.

Одне з головних її досягнень сталося у 1958 році, але не на Євро, а на Мундіалі у Швеції, коли команді вдалося пробитися до 1/4 фіналу. Що стосується чемпіонатів Європи, то в 1976 році команда була близька до виходу в фінальний турнір чотирьох збірних, проте програла в чвертьфіналі Югославії, яка також не пустила Вельс до фінальної частини ЧЄ-1984.

Вельс: кваліфікація на Євро-2016

У відборі на Євро-2016 збірна Вельсу потрапила до не самої сильної групи В, яку команда провела на дуже пристойному рівні. Загалом, команда програла тільки одну гру проти Боснії, що і не дозволило їй вийти на ЧЄ з першого місця, пропустивши вперед команду Бельгії.

Всього збірна Вельсу набрала 21 очко в десяти поєдинках, відставши від бельгійців на два пункти.

Вельс: тренер

Збірну Вельсу очолює 45-річний місцевий наставник Кріс Коулмен, який в якості гравця відіграв за збірну Вельсу 32 поєдинки.

Свою тренерську кар'єру він розпочав в англійському Фулхемі, після чого встиг попрацювати з Реал Сосьєдадом, Ковентрі Сіті та грецькою Ларіссою, яку залишив у 2012 році через проблеми з фінансуванням, після чого і прийняв Вельс. На цій посаді він замінив Гарі Спіда, який покінчив життя самогубством.

В якості гравця Коулмен двічі вигравав Кубок Вельсу, а от як тренер може похвалитися лише перемогою у Чемпіоншипі з Фулхемом.

Кріс Коулман. Світлина REUTERS

Вельс: голкіпери

Основний голкіпер збірної Вельсу - 29-річний Вейн Хеннессі, який захищає кольори англійського Крістал Пелас. На груповому етапі в десяти поєдинках він пропустив лише чотири голи.

Друге і третє місце в воротарській заявці команди займають 22-річний Денні Ворд з Ліверпуля і Овейн Вільямс з Інвернессу (29 років).

Вельс: захисники

Якщо говорити про лінію оборони команди Кріс Коулмана (який всю свою кар'єру футболіста відіграв саме в захисті), то справа основним гравцем є 26-річний Крістофер Гантер, який грає в Редінгу. На лівому фланзі тренерський штаб найчастіше використовує Ніла Тейлора зі Свонсі (27 років).

Якщо говорити про центр оборони, то тут стабільно грає Ешлі Вільямс (31 рік, Свонсі) та Бен Девіс (23 роки, Тоттенхем). При цьому, замінити їх, або доповнити центральну зону можуть Джеймс Честер (27 років, Вест Бромвіч) та Джеймс Коллінз (32 роки, Вест Хем).

Вельс: півзахисники

Лінія півзахисту валлійців базується на кістяку з трьох футболістів: Джо Аллен (26 років, Ліверпуль), Джо Ледлі (29 років, Крістал Пелас) і Арон Ремзі (25 років, Арсенал). Також в півзахисті тренерський штаб часто використовує Девіда Вогана (33 роки, Ноттінгем Форест) і Девід Едвардс (30 років, Вулверхемптон).

Гарет Бейл. Світлина REUTERS

Вельс: нападники

Основна зірка команди а також її ударна сила - 26-річний гравець Реала Гарет Бейл, який в десяти матчах відбору відзначився сім разів у воротах суперника. Він виконує на полі роль вільного художника, який відповідає за результат команди.

Йому на допомогу тренерський штаб викликав ще шість нападників, які, швидше за все, будуть відсіюватися. Найбільші шанси поїхати до Франції і скласти компанію зірковому партнеру у Хела Робсон-Кану (27 років, Редінг), Саймона Черча (27 років, Мілтон-Кейнс Донс) та Сема Воукса (26 років, Бернлі).

Вельс: букмекери

Букмекерські контори не дуже вірять в те, що Вельс зможе пробитися до плей-офф. Так, коефіцієнт на те, що команда виграє групу становить 6.00. При цьому, аналітики вважають, що у Вельса менше шансів на вихід з групи ніж у Англії та Росії, проте більше, ніж у Словаччини - 1.61.

На думку Чемпіона, 0бірна Вельсу - міцна британська команда, яка попри прогнози букмекерів, може приємно здивувати і поборотися з росіянами за друге місце в групі.

Знайомтесь, Франція: Чи повторить Дешам Євро-2000?

Знайомтесь, Албанія: Орли готові до бою

Знайомтесь, Швейцарія: Без Фрая, але з Шакірі

Знайомтесь, Росія: Ще одна спроба повторити успіх 2008-го року

Коментарі ()