Головне

Фоменко: Визнаю, що у відборі на Євро було допущено багато помилок

28.05.2016 15:52 1578 0

У відборі на Євро-2016 тренерський штаб збірної України на чолі з Михайлом Фоменком допустив багато помилок.

У цьому в інтерв'ю прес-службі УЄФА зізнався сам головний тренер нашої збірної.

"У тренерів рідко буває повне задоволення від гри своєї команди. Визнаю, що у відборі було допущено багато помилок. Напевно, ми недостатньо мотивували футболістів на початку, якщо врахувати, що в першому ж матчі збірна зазнала поразки на своєму полі", - зазначив тренер.

"Ця програна зустріч змусила нас надалі діяти з позамежною самовіддачею і максимальною відповідальністю", - додав Фоменко.

За словами тренера, запорукою успіху має бути чітке виконання принципів побудови гри: дисципліна, самовіддача, підстраховка, тактична грамотність.

"На полі повинна бути справжня команда. Немає м'яча - значить, у нас немає і нападників, всі повинні оборонятися. Відібрали у суперників м'яч - всі стають нападниками, в тому числі і захисники, які повинні виконувати свою частину атакуючої роботи", - сказав Фоменко.

Тренер також висловив думку щодо суперників України по групі.

"Німеччина? Це чемпіон світу - що тут говорити. Нам важливо, щоб в матчі проти німців хлопці були готові в першу чергу психологічно. Рівень футболу у фінальній стадії, зрозуміло, буде відрізнятися від того, що ми бачили в кваліфікації. І це - м'яко кажучи. Так що гравці збірної України повинні бути готові відповідати цьому рівню, не маючи такого досвіду, як опоненти", - зауважив він.

"Збірна Польщі - теж дуже сильна команда, так як практично всі її футболісти виступають у провідних європейських лігах. Тобто мають ігрову практику на дуже хорошому рівні. Футболісти збірної Північної Ірландії майже всі грають в Англії, що теж говорить багато про що", - підкреслив Фоменко.

Як відомо, 27 травня збірна України завершила збір на Сардинії і переїхала у Турин.

Також стало відомо, що травму отримав опорний хавбек Анатолій Тимощук.

Раніше повідомлялося, що Фоменко довикликав у збірну Селезньова та Бутка.

Коментарі ()