Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Іспанія. "Червона Фурія" в поході за "треблом"

02.06.2016 09:02 2654 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Іспанія. "Червона Фурія" в поході за "треблом"

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який прийматиме Франція.

Цього разу мова піде про команду, яка є однією із фаворитів Євро-2016, а також чемпіоном минулих двох розіграшів чемпіонатів Європи - збірну Іспанії.

Іспанці потрапили у групу D, де їм протистоятимуть "міцні горішки" - збірні Туреччини, Хорватії та Чехії.

Іспанія: прізвиська та форма

Збірна Іспанії має цілком виправдане прізвисько "La Furia Roja"  або ж "Червона Фурія". З огляду на те, що основна форма має забарвлення червоного кольору, який також присутній і на національному прапорі Королівства Іспанії.

Іспанці вже традиційно представили домашню форму у суцільно червоному тоні з жовтуватими смужками по боках, при цьому труси - сині, а гетри - чорні. Вдалося здивувати "Червоній фурії" з вибором номінально гостьової форми. Вона буде білою з ромбо-трикутними, хаотично розміщеними вставками жовтогарячого, червоного та жовтого кольорів.

 


 
Іспанія: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Іспанії є однією із двох збірних (друга - Німеччина), яким підкорилася європейська першість тричі. При чому іспанці єдині, кому вдалося тріумфувати двічі поспіль, у 2008-му та 2012-му роках. Ще одна перемога на Євро датована 1964 роком, яке було для "Червоної фурії" домашнім.

Близькими до перемоги збірна Іспанії була у 1984 року, де у фіналі програла господарям турніру - збірній Франції.

Не варто забувати, що 6 років тому Іспанія вперше у своїй історії виграла Чемпіонат світу з футболу, який проходив у ПАР. У фіналі Мундіалю перемогу своїй збірній приніс гол Андреаса Іньєсти, забитий у ворота збірної Нідерландів.

Іспанія: кваліфікація на Євро-2016

У відібрковому циклі збірна Іспанії грала у групі С, де їхніми суперниками були збірна України, Словаччини, Білорусі, Македонії та Люксембургу.

Вигравши 9 із 10-ти матчів і, як наслідок, зайнявши перше місце, чинні чемпіони Європи напряму кваліфікувалися на Євро-2016. Іспанці відвантажили своїм суперникам 23 м’ячі, пропустивши всього 3 (1 від македонців, 2 від словаків).

Іспанія: тренер

Тренером національної збірної, починаючи з 2008-го року, є знаменитий 65-річний Вісенте Дель Боске. Дель Боске - надзвичайно титулований не тільки як тренер, але як і гравець.

Майже всю свою кар’єру гравця він провів у мадридському Реалі. Граючи на позиції півзахисника, Вісенте став 5-разовим чемпіоном Іспанії та 4-разовим володарем Кубку Іспанії.

В якості тренера королівського клубу Дель Боске за 4 роки спромігся двічі виграти національну першість - у 2001-му та 2003-му, продублювати успіх у Лізі Чемпіонів - у 2000-му та 2002-му роках. І ще по одному разу виграти Суперкубок Іспанії, Суперкубок УЄФА та Міжконтинентальний Кубок.

Змінивши Луїса Арагонеса у 2008-му році на посаді головного тренера збірної Іспанії, Вісенте Дель Боске виграв Чемпіонат світу-2010 і Чемпіонат Європи-2012. Ставав срібним і бронзовим призером Кубку конфедерацій у 2009-му та 2013-му роках відповідно.

Вісенте Дель Боске. Світлина взята з theguardian.com

Іспанія: голкіпери

Основним голкіпером починаючи з 2002-го року є легенда мадридського Реалу, нинішній гравець Порту, капітан збірної Іспанії - 35-річний Ікер Касільяс. Незважаючи на перехід досвідченого стража воріт з Реалу у Порту, він усе ще залишається номером "1" у збірній Іспанії.

Хоча, на думку багатьох експертів, основним воротарем на Євро-2016 повинен стати 25-річний голкіпер Манчестер Юнайтед Давід Де Хеа, який блискуче виступає за "червоних дияволів".

В якості третього воротаря наставник іспанців викликав перспективного 22-річного Серхіо Ріко, який представляє Севілью.

Іспанія: захисники

Центр захисту "Червоної фурії" заброньований за 29-річним Жераром Піке (Барселона) та 30-річним Серхіо Рамосом (Реал Мадрид). Основним на лівій бровці є 27-річний захисник каталонської Барселони Жорді Альба.

Запекла боротьба точитемиться на позиції правого захисника між досвідченим 31-річним Хуанфраном (Атлетіко Мадрид) і 21-річним Екторем Бельєріном з лондонського Арсеналу.

Також у заявці присутні 26-річний Сесар Аспілікуета (Челсі) та 25-річний Марк Бартра (Барселона), а також 26-річний представник Атлетика Більбао Мікель Сан Хосе.

Іспанія: півзахисники

Універсальність футболістів півзахисту збірної Іспанії відкриває головному тренеру безліч варіантів з розташуванням гравців на полі. Проте є футболісти, місця яких в основному складі команди не підлягають жодним сумнівам. Це - тандем з Барселони: 32-річний Андреас Іньєста та 27-річний Серхіо Бускетс.

Основними, або ж близькими до основи, будуть 29-річний Сеск Фабрегас (який може закрити позицію як опорника, так і нападника) та 24-річна зірка мадридського Атлетико Коке.

За право зіграти на флангах півзахисту реально претендуватимуть 30-річний Давід Сільва (Манчестер Сіті), 28-річний Хуан Мата (МЮ) і його ровесник Педро Родрігес з лондонського Челсі.

Також, у разі необхідності, Дель Боске може підсилити гру, випустивши з лави запасних 24-річного Лукаса Васкеса (Реал Мадрид), 25-річного бразильського іспанця Тьяго Алькантару (Баварія) та гравця Вільярреала 31-річного Бруно Соріано.

 Світлина twitter.com/Seleccion_esp

Іспанія: нападники

З часів видовищних виступів у національній команді Давіда Вільї та Фернандо Торреса, в основі збірної Іспанії не закріпився жоден форвард. Проте після успішного сезона до лав "Червоної Фурії" став залучатися ветеран Атлетика з Більбао 35-річний Аріц Адуріц.

Конкуренцію йому спробує скласти нападник туринського Ювентуса 23-річний Альваро Мората. Керманич збірної не оминув увагою і 29-річного нападника Ноліто, який разом із Сельтою посів 6-те місце у чемпіонаті, гарантувавши команді місце у Лізі Європи на наступний сезон.

Іспанія: букмекери

Без сумніву, букмекери роблять ставку на вихід чинних чемпіонів Європи з групи D з першого місця. Про це красномовно свідчить коефіцієнт 1.57. В той час, як на прохід хорватів ставлять 4.5, турків і чехів - 8.5.

Логічно, що перемога у турнірі збірної Іспанії не вважатиметься дивом, так як середній коефіцієнт становить 7, більше тільки у Франції та Німеччини.

Чемпіон вірить у те, що підопічним Вісенте Дель Боске вдасться вийти у раунд плей-офф з першого місця, а от як складеться подальша доля збірної Іспанії з футболу буде напряму залежати від її подальших суперників.

Коментарі ()