Головне

Глава МВС Німеччини каже, що загроза терору не ставить під сумнів проведення Євро

30.05.2016 16:55 432 0

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр переконаний, що правоохоронні органи та спецслужби контролюють загрозу терактів під час Чемпіонату Європи з футболу у Франції.

Про це він заявив в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke, оприлюдненому у понеділок, 30 травня.

"Ми живемо у часи підвищеної терористичної загрози загалом. Але це не означає, що потрібно ставити під сумнів проведення чемпіонату Європи", - наголосив де Мезьєр.

За словами міністра, сигнали щодо можливих терактів є "завжди", й оцінка того, серйозні вони чи ні, - одне з найскладніших завдань правоохоронних органів. А сама лише наявність сигналів не є доказом конкретної загрози.

Звісно, що терористи намагатимуться посіяти непевність серед людей, однак не потрібно скорятися страху загрози терактів, оскільки це означатиме, що терористи перемогли, переконаний де Мезьєр.

Нагадаємо, минулого тижня німецьке Федеральне відомство із захисту конституції попередило про загрозу вчинення терактів з боку бойовиків "Ісламської держави" під час Євро-2016, передає Deutsche Welle.

У Франції до кінця липня подовжено дію надвичайного стану, а прем'єр-міністр країни Мануель Вальс запевнив, що про скасування чемпіонату Європи не може бути й мови.

Нагадаємо, кожний п'ятий француз - проти проведення Євро-2016. А нещодавно з'явилися чутки, що теракт готують у Марселі на матчі Англія - Росія.

Коментарі ()