Головне

Зінченко: Було помітне бажання Північної Ірландії й наше - це велика різниця

19.06.2016 00:03 6292 0
Зінченко: Було помітне бажання Північної Ірландії й наше - це велика різниця

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко в обох матчах синьо-жовтих на Євро-2016 виходив на заміну і був одним з найактивніших в складі команди. 19-річний рекордсмен збірної України тяжко переживає поразку від збірної Північної Іпландії.

В ексклюзивному коментарі Чемпіону Зінченко розповів про свої враження від матчів на Євро-2016.

- Ти виходив на заміну у двох матчах на Євро-2016 з Німечиною та Північною Ірландією. Були якісь вказівки від Михайла Фоменка на твої дії?

- Установка тренера, звичайно, була. Але я й сам розумів, що за цей час варто створити щось гостре попереду, створити момент біля чужих воріт. Що стосується гри з Німеччиною, то вони нас повністю переграли, володіли перевагою.

У другому таймі наша команда трохи підсіла і було тяжко, вони добре тримали м`яч. Але нічого, проти будь-якого суперника можемо грати, підбирати потрібну тактику. У матчі з Північною Ірландією я вийшов на хвилин 7-8. Команда побігла вперед і замість того, щоб забити гол, ми самі пропустили.

- У матчі з Північною Ірландією у тебе відразу був момент.

- Так, трохи незручна позиція була, але можливо було трохи краще пробити. Але, що було, то було.

- Ти був готовий грати з перших хвилин на Євро-2016 саме у плані психології?

- Я завжди готовий грати з перших хвилин. Навіщо б я сюди їхав.

Світлина ФФУ

- Після матчу з Північною Ірландією багато гравців казали, що команда виявилася не готовою до Євро-2016 саме психологічно. Як ти це прокоментуєш? Атмосфера у збірній України була не найкращою?

- Насправді, я не знаю чому так казали. У нас колектив був згуртований, дружній. Було помітне те налаштування на тренуваннях, та в побуті. Як на мене, психологія була на гарному рівні і усі були добре налаштовані на Євро.

Але футбол буває жорстоким і так вийшло, що ми програли і втратили усі шанси на вихід з групи. Образливо, звичайно, але руки не варто опускати.

Повинні на останній матч вийти з повною самовіддачею і битися за себе і за того хлопця, і за всю країну, за честь. Мотивація має бути на найвищому рівні. Маємо битися за уболівальників, які приїхали за нас уболівати у Францію. Удвічі через це образливіше, що не виконали завдання.

- На тренуваннях було помітно, що ти активно спілкуєшся з Андрієм Шевченком. Допомога Шевченка-тренера відчутна?

- Андрій Миколайови мені завжди дає поради, які мені допомагають. Я упевнений, що ці поради допоможуть мені в моєму футбольному житті. Це жива легенда.

- У вас вже був розбір матчу з Півінічною Ірдандією. Фоменко вказував на помилки?

- Ми  готувалися до кожного суперника і розбирали від А до Я. Багато раз повторювалося, що збірна Північної Ірландії добре грає на другому поверсі і забиває зі стандартів. У результаті ми не дограли і пропустили перший гол саме зі стандарту. І саме це був переломний момент у грі.

- У матчі з Німеччиною збірна України видала чудовий перший тайм. На твій погляд, першим номером нинішня збірна України готова грати з будь-якою командою?

- Я скажу так, що за підбором гравців збірна України зобов`язана грати першим номером. Можливо, не з такими суперниками як Німеччина, але з Північною Ірландією та Польщею, ми повнинні грати в атакуючий футбол. За підбором гравців, ми якщо не вищі класом, але точно не програємо. Я не знаю, чому так сталося.

Сподіваюся, що в майбутньому ці стереотипи щодо збірної України зміняться і ми будемо грати як інші провідні команди в Європі.

Просто футболістів сильних в нас дуже багато, але чомусь сама гра не йде. Я навіть не знаю, чому це все і які причини. Ми повинні володіти м`ячем на протязі всієї гри.

Навіть, якщо німці володіють м`ячем, ми просто повинні грамотно рухатися і створювати моменти. А з такими командами, як Північна Ірландія, ми маємо вести гру.

Світлина ФФУ

- У товариських матчах багато що виходило. У тут два матчі і провал. Що не виходило в команди?

- Чесно скажу, що футбол непередбачуваний. Можливо, не до кінця налаштувалися на суперника. Я не можу відповісти на це питання, оскільки не можу залізти в голову усім. Десь не вистачило концентрації і самовіддачі. Навіть сьогодні, дивилися ту гру і було помітне бажання Північнної Ірландії й наше - це велика різниця. Було помітно як люди біжать і бажають грати. Було помітно як вони хочуть виграти.

- Як тобі підтримка уболівальників збірної України на перших двох матчах?

- Звичайно, було дуже приємно за підтримку наших фанів, але болісно дивитися, як ми підвели уболвальників. Мені зараз дуже тяжко дивитися в очі будь-якому уболівальнику збірної України, який сюди приїхав чи знаходиться в Україні.

Ми підставили людей, котрі приїхали уболівати за збірну у Францію. Вони витрачали чи не останні гроші, щоб приїхати і підтримати команду. Коли виходили на  гру з готелю в автобус, перед грою з Півінічною Ірландією, то уболівальники нас так гарно підтримували, що вже хотілося відразу вибігти на поле з автобусу і усіх порвати. Ось такий був настрій і бажання.

- Кого ти вважаєш основним фаворитом на перемогу на Євро-2016?

- Однозначно, що ставлю на Німеччину.

Коментарі ()