Головне

Євро-2016. 3-й тур. Група E. Італія - Ірландія 0:1. Ірландія вириває путівку в плей-офф

23.06.2016 00:11 3903 0
Євро-2016. 3-й тур. Група E. Італія - Ірландія 0:1. Ірландія вириває путівку в плей-офф

Заключний тур у групі Е на цьому чемпіонаті Європи був цікавий тим, що путівки у наступний раунд розігрували між собою збірні Ірландії, Бельгії та Швеції. Італійська команда - єдина, яка гарантувала собі в місце в плей-офф, причому з першого місця. Тож не дивно, що головний тренер "аппенінців" Антоніо Конте виставив на цю гру експериментальний склад, зробивши вісім замін в порівнянні з матчем проти збірної Швеції. Адже свого наступного суперника італійці вже знали, а це ніхто інші, як діючі чемпіони Європи - збірна Іспанії. Тому не дивно, що Конте вирішив поберегти футболістів з основної обойми команди.

Підопічні Мартіна О'Ніла виходили на цей матч з чітким розумінням того, що тільки перемога і завойовані три пукти дозволять "зеленій армії" фінішувати вище четвертого місця у групі, таким чином забронювавши місце в 1/8 стадії чемпіонату Європи.

 Світлина УЄФА

Перший тайм повністю пройшов під диктовку "зелених". Підопічні Мартіна О'Ніла зробили ставку на швидких флангових гравців, які постійно підключалися до атак і навішували у штрафний майданчик в надії на те, що м'яч знайде голову одного із нападників збірної Ірландії. Варто відмітити, що персонально проти форварда ірландців Шейна Лонга наставник Італії закріпив захисника Вест Хема Анджело Огбонну. Італійці вцілому давали грати футболістам "зеленої армії", надійно тримаючи захист і сподіваючись на свій фірмовий швидкий вихід із оборони в атаку.

У другому таймі дещо освіжилися в атакувальних діях італійці. Найбільше старався вінгер збірної Італії Федеріко Бернардескі, допоки на 60-ій хвилині матчу Конте не зняв того з гри. Абсолютно непомітним у цьому поєдинку був нападник Ювентуса Сімоне Дзадза. Крім удару на 56-ій хвилині більше нічим не відзначився форвард Скуадри Адзурри. Рахунок 0:0 влаштовував Італію, але на 81-ій хвилині Антоніо Конте вирішив "підлити масла у вогонь", випустивши нападника Ель-Шаараві замість захисника Де Шильо. Не виключно, що саме це зіграло злий жарт з італійцями.

 Світлина УЄФА

Футболісти збірної Ірландії славляться своїм бійцівським духом і характером на футбольному полі. Першим дзвіночком для "блакитно-синьої" команди був вихід віч-на-віч Веса Хулахана, який дивом не проштовхнув м'яч повз Сальваторе Сірігу. А вже через хвилину комбінація "подача - удар головою" принесла свої плоди. Захисники італійської збірної проспали Роббі Бреді, який влучним ударом вивів свою команду у наступний раунд єврозмагань.

Отож, збірна Ірландії завдяки героїчній перемозі над італійцями вийшла в 1/8 фіналу чемпіоната Європи з футболу, зайнявши почесне третє місце, тим самим зіпсувавши настрій  збірній Італії перед суперматчем зі збірною Іспанії, яка сенсайійно зайняла друге місце у групі D.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Італія: Ще одна спроба на титул

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ірландія: "Зелена армія" їде знімати прокляття групових етапів

Коментарі ()