Головне

Євро-2016. 1/8 фіналу. Швейцарія - Польща 1:1 по пен. 4:5. "Кадра" - перший чвертьфіналіст

25.06.2016 20:02 13332 0
Євро-2016. 1/8 фіналу. Швейцарія - Польща 1:1 по пен. 4:5. "Кадра" - перший чвертьфіналіст

Збірна Швейцарії знову завершила боротьбу на престижному футбольному турнірі на стадії 1/8 фіналу. Цього разу - на чемпіонаті Європи 2016 року у Франції. І знову "Наті" вибули, бо невдало виконали післяматчеві пенальті. Цього разу швейцарці били точніше, аніж на ЧС-2006 у ворота Олександра Шовковського, але однак - суперники зробили це краще.

Вирішального промаху у протистоянні з Польщею завдав Граніт Джака, який не влучив у ворота. Водночас, "Кадра" забила всі п'ять спроб і тепер по-справжньому підтвердила, що є "темною конячкою" турніру. Тепер і про нову мету можна помріяти - про півфінал.

Світлина uefa.com

Поляки приголомшили суперників стратовим натиском, і вже на 1-ій хвилині мали можливість вийти вперед, але Мілік пробив вище по фактично пустим воротам після помилки Джуру та Зоммера. Особливо активним на старті був Левандовськи, через якого йшла переважна кількість атак.

Загалом, у першому таймі команди по черзі володіли ініціативою. Та і моментів у поляків було не набагато більше. Щоправда, якщо Шер влучив у Фабіанськи після подачі кутового, а згодом Лукаш потягнув удар Джемайлі, то "Білі орли" свою нагоду використали. Гросицьки розігнав контратаку, яку завершив ударом поміж ніг Зоммеру Блащиковськи.

Світлина uefa.com

Стартовий відрізок після перерви краще вдався "Наті" - вони змусили понервувати Фабіанськи та компанію. Натомість, в одній з контратак поляки мали шанс подвоїти перевагу, але Зоммер потягнув удар Блащиковськи.

Поступово ініціатива повністю перекочувала до Швейцарії, а "Кадра" навіть припинила думати про контрвипади. Тут, напевне, далося взнаки ушкодження Левандовськи, який, втім, дограв до фінального свистка. До того ж вдалися заміни Владіміру Петковичу, який випустив трьох креативних гравців, щоби реанімувати атакуючу міць.

І тут пішло-поїхало. Фабіанськи у красивому стрибку витягнув з "дев'ятки" удар зі штрафного від Родрігеса. Через кілька хвилин поперечка врятувала Польщу після потужного вистрілу Джака з меж штрафного майданчика. Як то кажуть, гол назрівав. І він стався, на 82-ій хвилині. Шакірі з лінії штрафного майданчика наважився на "удар ножицями" у падінні через себе - і м'яч від стійки залетів у сітку! Найкрасивіший гол на момент написання!

Гол Шакірі. Світлина uefa.com

Швейцарці на куражі побігли вперед, але достинути суперників в основний час не змогли. Як і у додатковий. А мав приносити "Наті" перемогу Дердійок, який головою замикав класний навіс Шакірі. У цьому моменті знову вище всяких похвал зіграв Фабіанськи, діставши цей удар. Поляки переважніше перепасовувалися поблизу центра поля, ніби знали, що по пенальті виграють.

"Годинникарі" шукали щастя в атаці до останньої секунди. Та знайти його так і не змогли. А потім була знову невдала серія пенальті...

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Швейцарія: Без Фрая, але з Шакірі

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Польща: "Білі орли" з мріями про плей-офф

Коментарі ()