Головне

Євро-2016. 1/8 фіналу. Вельс - Північна Ірландія 1:0. Бейл і Ко крокують у чвертьфінал

25.06.2016 21:33 8005 0
Євро-2016. 1/8 фіналу. Вельс - Північна Ірландія 1:0. Бейл і Ко крокують у чвертьфінал

Збірна Вельсу виграла британське дербі в 1/8 фіналу Євро-2016, обігравши команду Північної Ірландії з мінімальним рахунком. Видовищного футболу в цій грі не вийшло, але була справжня битва. В цій грі було багато боротьби, але мало моментів біля обох воріт.

По першому таймі цього матчу більше на гол заслуговували саме зелено-білі. Саме у них був найбільше реальний момент в цій зустрічі. Хеннессі вже на восьмій хвилині потягнув небезпечний удар від Далласа.

Вельс був не такий активний в атаці, хоча й добре діях захист ірландців. Якщо в груповому турнірі Євро зелено-білі здивували лише збірну України, то в матчі з Вельсом вони були близькі до ще одного істричного досягнення - виходу до чвертьфіналу турніру.

 

За результатами першого тайму саме Північна Ірландія більш заслуговувала на перемогу. Хоча Вельс забив гол ще в першому таймі, але Ремзі відзначився з положення поза грою.

У Вельса за весь матч був лише один удар у площину воріт після удару зі штрафного Бейла, коли Північно Ірландію врятував сейв Макговерна. У другому таймі в обох команд був обережний футбол без моментів, але з постійною боротьбою.

На 75-ій хвилині Вельс таки відсвяткував свій гол. Після прострілу Бейла з лівого флангу Макаул зрізав м`яч у власні ворота. Бейл таки зробив свою справу. Пропущений гол вплинув на Північну Ірландію як тяжкий нокдаун, з якого команда так і не вийшла.

 

Наставник ірландців Майкл О`Ніл намагався врятувати гру, випустивши двох форвардів, але це вже не допомогло. Вельс вистояв і здобув історичну перемогу. Команда вперше з 1958 року вийшла до чвертьфіналу футбольного турніру. Північну Ірландію ніхто на Батьківщині не засудить, оскільки команда і так творить історію і билася усім серцем.

Зелено-білі вперше вийшли з групи великого футбольного турніру. У чертьфіналі турніру Вельс гратиме з переможцем пари Угорщина - Бельгія.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Вельс: Кріс Коулмен і його "дракони"

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Північна Ірландія: Сенсація чи закономірність?

Коментарі ()