Головне

Євро-2016. 1/8 фіналу. Хорватія - Португалія 0:1. "Картаті" спіткнулися на Роналду і компанії

25.06.2016 23:59 12346 0
Євро-2016. 1/8 фіналу. Хорватія - Португалія 0:1. "Картаті" спіткнулися на Роналду і компанії

Для Хорватії та Португалії зустріч в 1/8 фіналу Євро-2016 стала лише 4-ю між собою. На великих турнірах ці збірні зустрічалися лише на Євро-1996 року, коли хорвати на груповій стадії розгромно поступилися з рахунком 0:3. Інші дві зустрічі, товариські, також були за Португалією: 2:0 у 2005-му році, та 1:0 у 2013-му році. Доволі невтішна статистка продовжилася для "картатих" і в очній зустрічі на турнірі у Франції.  Хорватія без особливих проблем подолала груповий етап і вийшла з 1-го місця своєї групи, це попри втрачену перемогу над Чехами (2:2). У свою чергу Португалія пробилася у плей-офф лише з 3-го місця, вратував у 3-му турі команду Сантуша Кріштіану Роналду, який таки зміг відновити паритет у супер-матчі з угорцями (3:3).

Перший тайм матчу був поки найднушіним на цьому Євро (за кількістю моментів). Хорвати більше володіли м'ячем, Португалія спокійно грала другим номером. Однак перший момент, якщо це так можна назвати, глядачі побачили лише на 25-й хвилині: Геррейро виконав подачу у карний, Пепе там всіх оборонців суперника обіграв на другому поверсі, однак пробив головою вище воріт.

Скільки шансів мав Віда. Світлина УЄФА

Через 5 хвилин хорвати відповіли неточним ударом Перішича. Іван непогано наче пробивав з гострого кута, але влучив у сітку із зовнішнього боку воріт. На 37-й хвилині "шашкові" створили ще один момент, однак удар Віди після стандарту пішов також занадто неточно. Будем сміятися? Але команди грали дуже обережно, тому на цьому "веселуха" біля воріт у першому таймі підішла до завершення і команди пішли з нулями на перерву.

Після перерви на поле нічого кардинально не змінилося. Хорвати продовжили гнути лінію першим номером, португальці чекали шансів на контратаках. На 52-й хвилині могли довести свою перевагу у володінні хорвати, але Брозович поцілив повз ворота. Через десять хвилин чергову нагоду відзначитися зманрував динамівець Віда - знову удар головою, і також неточно!. Португалія відповіла лише через десять хвилин, коли повз ворота пробив Нані. Тут якщо так взяти, ударів в отвір воріт так і не було - все в "молоко".

Світлина УЄФА

Так команди і продовжили грати. В кінці зустрічі на полі з'явився Куарежма, Сантуш явно не хотів ризикувати і чекати серію пенальті, але Рікарду своє слово скаже згодом. Додатковий час по 15 хвилин був доволі цікавий. Команди створили безліч моментів, адже тягнути вже було нікуди. Більше до голу були хорвати, чого тільки вартий момент екс-дніпрянина Калінича, який з гострого кута пробив повз ворота. 

У другому екстра-таймі Перішич небезпечно прострілив уздовж чужих воріт, але ніхто з партнерів по команді не зумів замкнути передачу. Тридцять секунд по тому все той же Калінич влучив у поперечку. До серії пенальрі залишалися якихось дві хвилини. Команда Чачича майже всіма силами пішла вперед, і таки допустила помилку: В контратаці Саншеш віддав наліво Нані, той перевів направо на Роналду, який пробив в ногу Субашичу, але вже з добиванням Куарежми голкіпер Монако нічого зробити не зміг.

Світлина УЄФА

Могли підопічні Чачича врятуватися та перевести матч у серію пенальті, але знову головою повз ворота після класної передачі партнера пробив Віда. У підсумку, Португалія стала третім чвертьфіналістом Євро-2016. У півфіналі команда Сантуша зустрінеться з командою Польщі. Хорватії лише можна побажати вдалих виступів на майбутніх великими турнірах, ця команда ще себе покаже.

Розпач. Світлина УЄФА

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Хорватія: Срна і партнери спробують запалити

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Португалія: Не Роналду єдиним

Коментарі ()