Головне

Євро-2016. 1/8 фіналу. Італія - Іспанія 2:0. Вендетта вдалася на славу

27.06.2016 21:50 16339 0
Євро-2016. 1/8 фіналу. Італія - Іспанія 2:0. Вендетта вдалася на славу

Збірна Італії частично реабілітувалася перед власними вболівальниками за програний фінал Євро-2012. Так сталося, що турнірна сітка звела збірні Італії та Іспанії вже на стадії 1/8 фіналу поточного чемпіонату Європи-2016. Цей матч не дарма вважався головною "стравою" на цій стадії, так воно у підсумку і сталося. Майбутній наставник Челсі Антоніо Конте тактично переграв Вісенте дель Боске, змусивши його команду достроково скласти повноваження чинних чемпіонів Європи.

Щодо самого матчу, то зі старту італійці не стали нічого чекати від суперника, а почали грати в свій футбол. Відмовившись від глухої оборони, команда Конте забрала м'яч під свій контроль. У такій ситуації іспанці, які без м'яча грати не люблять, почали губитися. Вже на 9-й хвилині це почало вдаватися в знаки, коли Флоренці виконав навіс у карний суперника, там Пелле у повітрі переграв Бускетса та завдав удару головою у дальній кут воріт - Де Хеа лише дивом врятував команду.

"Намацавши" гру Італія вже через дві хвилини створила ще гостріший момент - це Джаккеріні ледь подвиг Шакірі не повторив, коли пробивав ножицями після скидки партнера, втім, і цього разу Де Хеа врятував свою команду, перевівши м'яч у стійку воріт. Іспанці, які ведверто погано грають другим номером, Буффона фактично не турбували. Єдиний удар у площину воріт збірної Італії завдав Андрес Іньєста, але Джиджи легко зловив м'яч.

Кращий у складі іспанців...Світлина УЄФА

Італія грала цікавіше, грала з віддачею і була ближче до голу, що сталося на 33-й хвилині. Допоміг тут стандарт, коли Едер завдав прямого удару точно туди де стояв Де Хеа. Голкіпер іспанців зреагував, але парирував м'яч перед собою. У підсумку найкмітливішим за всіх на добиванні виявився Кьєлліні, який запустив шкіряного вже у порожні ворота номінальних гостей. Вже за хвилину до перерви подвоїти рахунок міг Джаккеріні, але цього разу Де Хеа виправився і парирував удар у ближню 9-тку воріт. А було ой як небезпечно. Після цього команди більше нічого цікавого не показали та пішли на перерву.

У перерві Дель Боске вирішив додати свіжости в атаці і випустив Адуріса замість Ноліто. Мората у цьому випадку перейшов на лівий фланг, але явно там загубився. Італія на фоні успіху продовжила активно насідати на ворота суперника, але згодом взяла перепочинок та м'яч віддала супернику. Іспанія забрала м'яч під свій контроль і вже за рахунок подач намагалася пробити італійську оборону.

Буффон на цьому Євро ще не пропускав. Світлина УЄФА

На 51-й хвилині одна з таких подач Сільви завершилася небезпечним моментом, коли Мората продавив захисника, але головою зарядив м'яч по центру - Буффон без проблем загрозу нівелював. На 55-й хвилині італійці відповіли виходом 1 на 1 Едера, однак нападник Скувадри Адзурри в очній дуелі не зміг переграти Де Хеа.

Далі гра втратила свій темп, Іспанія більше володіла м'ячем, але діяла попереду доволі беззубо. Мали свої моменти той же Адуріс та Серхіо Рамос, втім, ворота Буффона після їх ударів м'яч оминав. На 76-й хвилины Червона Фурія мала один з кращих моментів зрівняти рахунок: Іньєста зльоту потужно під поперечку пробивав, але і цей удар парирував досвідчений Буффон.

За 8 хвилин до завершення основного часу Конте використав ряд замін, які у підсумку спрацювали: замість Едера вийшов Дарміан, а Інсіньє змінив на полі Флоренці. Саме ці двоє + Пелле змогли вже на доданій першій хвилині організувати другий гол у ворота іспанців. Інсіньє під час контратаки виконав класну передачу на Дарміана, а від того вже передача пройшла на Пелле, який після рикошету від захисника в дотик вдруге пробив Де Хеа. 

Нічим на це Іспанія відповісти так і не змогла, не вистачило часу і сил. Італія помстилася іспанцям за програний фінал Євро-2012 і тепер на Скуадру Адзурру у чвертьфіналі чекає збірна Німеччина. Готуйтеся до футбольного свята!.

Після другого гола всі все розуміли. Світлина УЄФА

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Італія: Ще одна спроба на титул

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Іспанія. "Червона Фурія" в поході за "треблом"

Коментарі ()