Головне

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

05.06.2016 22:30 1454 0
Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Чемпіон продовжує знайомити своїх читачів з учасниками майбутнього чемпіонату Європи 2016 року з футболу, який відбудеться у Франції.

Цього разу мова піде про зіркову збірну Бельгії, якій у групі E конкуренцію складуть збірні Італії, Швеції та Ірландії.

Бельгія: прізвиська та форма

Власне, прізвисько у збірної Бельгія є досить популярним у світі футболу. Їх називають не інакше, як "червоні дияволи" або ж "Rode Duivels". Таке ж саме прізвисько має англійський футбольний гранд - Манчестер Юнайтед.

Домашня форма, у якій збірна виступатиме на Євро-2016 забарвлена переважно у червоний колір. Верхня частина і комірець - чорного кольору, а смужки по боках мають жовтий відтінок.

Номінально виїзна форма буде світло-голубого відтінку з горизонтальними смужками, забарвленими у кольори національного прапору Бельгії.

 Форма збірної Бельгії на Євро-2016

Бельгія: історія виступів на чемпіонатах Європи

Збірна Бельгії з футболу - це та команда, яка від покоління до покоління збирає у своєму складі дуже перспективних футболістів, які з часом перетворюються на справжню когорту зірок. Це прослідковується з огляду на історію виступів "червоних дияволів" на великих турнірах. У фінальну частину чемпіонату Європи бельгійці виходили всього 4 рази. Найкращим досягненням було срібло, завойоване у 1980 році, коли збірна Бельгії програла у фіналі Федеративній Респлубліці Німеччині. Ще раніше, у 1972-му, здолавши збірну Угорщини з рахунком 2:1, "Rode Duivels" зайняли призове третє місце. У 1984-му та 2000-му роках не змогла вийти із групи.

На останньому Мундіалі, який проходив у Бразилії на збірну Бельгії спеціалісти робили досить високі ставки, проте далі чвертьфіналу "дияволам" пройти не судилося.

Бельгія: кваліфікація на Євро-2016

У кваліфікації на Євро-2016 збірна Бельгії потрапила у групу В, де від самого початку була беззаперечним фаворитом. Компанію по підгрупі їй складали збірні команди Вельсу, Боснії та Герцеговини, Ізраїлю, Кіпру та Андорри.

7 перемог, дві нічиїх, і лише одна поразка від валлійців не завадила "червоним дияволам" напряму з першого місця кваліфікуватися на чемпіонат Європи.

Бельгія: тренер

Головний тренер збірної - 47-річний бельгійський спеціаліст Марк Вільмотс. На чолі національної збірної він працює з 2012 року, до цього протягом трьох років входив у тренерський штаб збірної Бельгії, займаючи посаду помічника головного тренера.

Будучи гравцем, Вільмотс закривав позицію півзахисника. За свою ігрову кар’єру змінив 5 футбольних клубів. Найкращі свої роки провів у бельгійській команді Мехелен, разом з якою виграв чемпіонат країни та Суперкубок УЄФА. З льєжським Стандардом одного разу здобув кубок Бельгії, а з гельзенкірхенським Шальке став володарем кубка УЄФА та кубка Німеччини.

За національну збірну провів 70 матчів, при цьому показав непогану результативність, відзначившись у воротах суперників 28-ма забитими м’ячами. Зіграв поспіль на чотирьох Чемпіонатах світу, а також на домашньому Євро-2000, яке Бельгія приймала спільно з Нідерландами.

Марк Вільмотс. Світлина взята з gazeta.ru

Бельгія: голкіпери

Першим номером збірної є зірка лондонського Челсі 24-річний Тібо Куртуа. Незмінним другим номером у складі "червоних дияволів" заявлений 28-річний страж воріт Ліверпуля Сімон Міньоле (28 років), який у разі чого може завжди замінити молодого Куртуа.

В якості третього голкіпера Вільмотс викликав ветерана 37-річного Жана-Франсуа Жилле з бельгійського Мехелена, проте зіграти на Євро-2016 шансів у нього практично немає.

Бельгія: захисники

Захисники збірної Бельгії є надзвичайно універсальними. Майже всі можуть зіграти як у центрі, так і на флангах оборони. За відсутності капітана команди Венсана Компані, який не зіграє на чемпіонаті Європи через травму, пару центральних захисників складуть досвідчений 30-річний Томас Вермален (Барселона) та гравець Тоттенхема 29-річний Ян Вертонген.

Також місце у стартовому складі закріплено за ще одним представником "шпор" 27-річним Тобі Алдервейрелдом. Також на місце в основі явними претендентами є 21-річні Джейсон Денайєр (Галатасарай) і Джордан Лукаку (Остенде).

Задовільнятися виходами на заміну доведеться 30-річному Лорану Сіману (Монреаль), 24-річному Томасу Меньє (Брюгге) та захиснику Генка 25-річному Крістіану Кабаселе.

Бельгія: півзахисники

Лінія півзахисту "червоних дияволів" одна із найзірковіших з усіх представлених на цьогорічному чемпіонаті Європи. У центрі півзахисту звично грають 27-річний Аксель Вітсель з пітерського Зеніту та Маруан Феллайні (МЮ). Не варто забувати і про 28-річного Раджу Наїнгголана, який блискуче провів сезон у Ромі та його ровесника Муссу Дембеле (Тоттенхем). Немає жодного сумніву у тому, що вони складуть гідну конкуренцію парі Вітсель - Феллайні.

Залізобетонними гравцями та лідерами національної збірної Бельгії є тандем з АПЛ - 24-річний Кевін де Брейне (Манчестер Сіті) та 25-річний Еден Азар (Челсі), який буде виводити збірну на поля Франції у статусі капітана команди. Обидва гравці завжди націлені на атаку, можуть закрити обидва фланги, а також виконувати на футбольному полі роль "вільного художника".

У розпорядженні головного тренера є номінальні вінгери, які частенько грають на позиції другого форварда, - це гравець італійського Наполі 29-річний Дріс Мертенс і 22-річний Яннік Караско (Атлетико Мадрид).

 Еден Азар. Світлина взята з sport-xl.org

Бельгія: нападники

Основним нападником "червоних дияволів" є 23-річний форвард Евертона Ромелу Лукаку. Незважаючи на свій молодий вік, він уже у футболці національної збірної відіграв 44 матчі (на момент написання матеріалу).

На роль другого нападника претендуватимуть представники англійського Ліверпуля 21-річний Дівок Орігі та 25-річний Крістіан Бентеке. Хто гратиме в основному складі залежатиме від форми футболістів та схеми, яку Вільмотс обере на гру.

Також керманич збірної взяв на Євро-2016 нападника французького Марселя 22-річного Міші Батшуаї, котрий почав викликатися до лав "дияволів" починаючи з минулого сезону.

Бельгія: букмекери

Незважаючи на присутність у групі Е італійців, букмекери вважають фаворитом саме збірну Бельгії. Коефіціент на вихід "червоних дияволів" з першого місця становить 2.2, в той час, як на збірну Італії 2.6, шведи та ірландці оцінені в 6 та 11 відповідно.

Не дивно,що букмекери високо оцінили шанси бельгійців виграти чемпіонат Європи. Зважаючи на зірковий статус гравців команди, спеціалісти вважають, що коефіцієнт 11 є абсолютно прийнятним. На їхню думкою, більші шанси мають тільки французи, німці та іспанці.

Чемпіон погоджується з прогнозами спеціалістів і вважає, що збірна Бельгії вийде з групи і цілком можливо, при певних обставинах, дійде до фінального матчу на Євро-2016.

Знайомтесь, Ірландія: "Зелена армія" їде знімати прокляття групових етапів

Коментарі ()