Головне

Символічна збірна чемпіонату Європи-2016

13.07.2016 22:13 3413 0
Символічна збірна чемпіонату Європи-2016

Чемпіонат Європи з футболу 2016-го року "призову" завершено. Тож саме час підбивати підсумки діяльності футболістів на благо своїх країн.

Чемпіон не проходить повз тему кращих виконавців за підсумками усіх матчів 15-го турніру кращих збірних Старого Світу – тих, хто робить футбольне життя яскравішим.

Нагадаємо, що варто враховувати схематичність нашого вибору, адже ми відбирали кращих із кращих, а не тих, хто буде грати пліч-о-пліч на полі в реальному житті. Тактична побудова нашої віртуальної команди - 4-2-3-1.

Будете незгодні з нашим вибором – пишіть свої поради у коментарях!

Уго Льоріс (29 років, на чемпіонаті Європи грав за збірну Франції, клуб - Тоттенхем)

Важко не погодитися з легендарним англійцем Пітером Шилтоном і вітчизняним стражем воріт Рустамом Худжамовим, які в один голос назвали Льоріса найкращим голкіпером турніру, що минув. Саме завдяки, у першу сергу, Уго його команда не просто виграла свій найбільш складний матч на Євро - у Німеччини, а й не пропустила жодного м’яча. Крім того, Льоріс показав надійну гру й на стадії групового раунду змагання.

Йозуа Кімміх (21, Німеччина, Баварія)

Нехай Кімміх не грав у двох стартових матчах своєї команди, поєдинок проти Північної Ірландії на стадії групового етапу змагань Йозуа почав на правому краю оборони. Зрештою, аж до закінчення турнірного шляху "Маншафт" Кімміх не віддав своє місце в стартовому складі, зігравши як проти команди Словаччини, так і протягом 120-ти хвилин у матчі проти Італії у чвертьфіналі. "Скуадрі Адзуррі" Кімміх також забив з пенальті у серії післяматчевих 11-метрових штрафних ударів.

Леонардо Бонуччі (29, Італія, Ювентус)

На рахунку Бонуччі один з найкращих індивідуальних показників чемпіонату Європи. У тріумфальному для Італії матчі з Бельгією, захисник Ювентуса проявив себе дуже вправним у справі як створення атак, так і у руйнуванні гравцем. Цікаво, що цей хлопець є одним з улюблених виконавців тренера, який належить до кращих наставників сучасності – мова про Хосепа Гвардіолу. Про це колишній орудник Баварії якось розповів сам. Нині в послугах Бонуччі зацікавлений Челсі, який очолює колишній тренер Леонардо у Ювентусі та збірній - Антоніо Конте.

Пепе (33, Португалія, Реал)

Зазвичай стиль гри цього колишнього захисника Порту характеризується жорсткою, підступною й провокаційною грою, проте цього разу етнічний бразилець Кеплер отримав усього одну жовту картку й не пропустив жодного матчу майбутнього чемпіона Європи на турнірі (за винятком гри з Вельсом через травму), відігравши від першої до останньої хвилини, а загалом – більш ніж 32400 секунд на Євро. Пепе по праву заслужив статус одного з кращих центрбеків змагання.

Пепе. Світлина УЄФА

Рафаель Геррейру (24, Португалія, Боруссія Дортмунд)

Колишній захисник французького Лор’яна став справжнім відкриттям чемпіонату на своїй позиції лівого бека. Геррейру не дарма прикув увагу німецької Боруссії, яка в особі Рафаеля, з високою вірогідністю, отримає високоякісного бека. На рахунку Геррейру гольова передача в матчі з Вельсом й відмінна преса протягом усього турніру, а той факт, що в матчі з Францією в фіналі Рафаель не тільки не дозволив "розгулятися" своїм опонентам, а й був активним в атаці, дозволяє "остаточно" зробити вибір на його користь.

Тоні Кроос (26, Німеччина, Реал)

Зв’язку Тоні Кроос - Лука Модрич небезпідставно вважають найкращою парою центральних півзахисників у сучасному футболі. Роль колишнього гравця Байєра з Леверкузена у звитягах "Маншафт" на Євро-2016 може бути не настільки помітною, проте саме Кроос був традиційним "мозком" колективу – як при необхідності зведення нанівець потуг суперника перед воротами "Бундестім", так і у питаннях конструювання атак своєї команди.

Джо Аллен (26, Вельс, Ліверпуль)

Аарон Ремзі та Гарет Бейл вже отримали на свою адресу величезну кількість подяк за історичний успіх Вельсу у фінальній частині Євро-2016, проте Аллен зробив для команди не менше. Джо притаманний ігровий стиль, який можна назвати "манера кліща". Його гру можна охарактеризувати як холоднокровну й послідовну, Аллен відмінно контролює м’яч і веде боротьбу за шкіряного до останнього "патрона". Момент, який дуже показово ілюструє роль Джо в команді "драконів", можна помітити в його діях у грі за Вельс в матчі проти Росії, коли Аллен фактично створив гол Ремзі.

Аарон Ремзі (26, Вельс, Арсенал)

Саме відсутність цього виконавця, який грає за лондонський Арсенал, стала головною причиною поразки без шансів, якої зазнала збірна Вельсу в півфіналі турніру. Ремзі був не просто важливою фігурою в центрі поля своєї команди, цей хлопець відмінно "зв’язував" атаку й оборону "драконів". Сумарна п’ята позиція за системою "гол+пас" вказує на те, що Ремзі був дуже корисним для своєї команди й не менш важливим гравцем, ніж головна зірка колективу.

Антуан Грізманн. Світлина УЄФА

Антуан Грізманн (25, Франція, Атлетико)

Яка ж збірна без найкращого бомбардира європейської першості! Шість голів Антуана Грізманна не врятували його команду від фактичної ганьби у фіналі змагання, проте дозволили зрозуміти, що Грізманн стрімко прогресує й уже увірвався в когорту кращих нападників Старого Світу. Ми не згодні з вибором УЄФА, яка назвала цього форварда кращим гравцем Євро, проте в цілому Антуан проявив себе, без сумніву, краще, ніж колеги по амплуа.

Ґарет Бейл (26, Вельс, Реал)

Перед початком чемпіонату Європи тільки лінивий не говорив про те, що Бейл – щонайменше половина збірної Вельсу. Крім того, зважаючи на те, що Ґарет провів у складі Реалу не просто насичений та довгий сезон, а грав у фіналі Ліги Чемпіонів, були побоювання щодо його фізичної готовності. Проте екс-гравець Тоттенхема не просто зіграв дуже вдало, а став найкращим, на думку Чемпіона, гравцем першості Європи.

Олів’є Жиру (29, Франція, Арсенал)

Нескладна математика: Жиру став не просто одним з кращих бомбардирів турніру, записавши на свій рахунок три голи, а й другим виконавцем за кількістю набраних очок по системі "гол+пас". Маючи на полі цей "салат", наставник збірної Франції Дідьє Дешам легко "відповідав" усім критикам, чому в його команді відсутні такі гравці, як Карім Бензема та Кевін Гамейро.

Коментарі ()