Головне

Ярмоленка й Зінченка чекають в Англії: 15 зірок Євро-2016 за версією англійської преси

04.07.2016 15:51 5503 0
Ярмоленка й Зінченка чекають в Англії: 15 зірок Євро-2016 за версією англійської преси

Незважаючи на те, що збірна України провела, м’яко кажучи, невдалий турнір у Франції, наша команда так чи інакше лишається в об’єктиві уваги кращих видань Старого Світу.

Чемпіон публікує переклад статті відомого й авторитетного британського ресурсу FourFourTwo, у якій журналіст цього ЗМІ ділиться своїм висновком з приводу кращих гравців турніру, які б не загубилися у найбільш популярній лізі світу - АПЛ.

Перед нами - великий турнір і такий собі сезон "торгівлі". Журналіст Грег Леа робить свій аналіз того, що чемпіонат Європи може запропонувати сьогоднішнім амбітним босам клубів англійської Прем’єр-ліги. Вашій увазі - 15 найпомітніших футболістів збірних, які беруть або брали участь у змаганні. Вони, на думку автора, потрібні кращим місцевим клубам.

1. Аркадіуш Мілік, Польща

Мілік був серед тих футболістів, які змарнували безліч моментів на стадії групового раунду змагання. Втім, цей хлопець - один з ключових гравців "Кадри", і свій високий рівень підтвердив. Нападник, який полюбляє атакувати з глибини, нещодавно Мілік забив 21 гол за Аякс у чемпіонаті Нідерландів.

Кому підійде: Манчестер Юнайтед

2. Андрій Ярмоленко, Україна

Україна приємно здивувати своїх шанувальників на Євро-2016 не змогла, і поєдинки цієї команди з Німеччиною та Польщею силу цієї збірної не підтвердили. Вінгер київського Динамо Ярмоленко грав спалахами. Проте навіть з урахуванням того, що від цього гравця багато хто очікував більшого, його швидкість і дриблінг стали б у нагоді кільком клубам англійської Прем'єр-ліги.

Кому підійде: Ліверпуль    

3. Штефан Ліхтштайнер, Швейцарія

Після того, як Даніель Алвес підписав контракт з Ювентусом, майбутнє Ліхтштайнера викликає певні сумніви. Можна стверджувати, що наразі - ідеальний час для переходу гравця у клуб Прем'єр-ліги та прощання із Серією А. Швейцарець належить до тих гравців, які вміють віддавати всього себе, а його витривалість та енергія дозволяють хазяйнувати на правому фланзі протягом всіх 90-та хвилин.

Кому підійде: Челсі

4. Каміль Глік, Польща

На груповому етапі змагань Польща не пропустила жодного м'яча. Центральний захисник цієї збірної Ґлік відіграє важливу роль в оборонних редутах команди. Сильна та надійність - чесноти, які притаманні цьому беку. Вочевидь, цей гравець Торіно не мав би проблем з адаптацією до фізичних вимог Прем'єр-ліги. Втім, наразі Монако був найспритнішим клубом серед шанувальників таланту цього виконавця.

Кому підійде: Арсенал

Каміль Глік. Світлина Reuters

5. Леонардо Бонуччі, Італія

Бонуччі може похизуватися одним з кращих індивідуальних показників чемпіонату Європи у матчі своєї збірної проти Бельгії, коли захисник Ювентуса показав велику майстерність не тільки у руйнуванні атак суперника, а й у їх створенні. Цікаво, що Бонуччі є одним з улюблених гравців Хосепа Гвардіоли, про що той неодноразово казав сам.

Кому підійде: Челсі

6. Ельсеїд Хісай, Албанія

Збірній Албанії не вдалося вийти з групи та пробитися у плей-офф змагань, але це не завадило правому захиснику "Гірських орлів" Хісаю провести сильний турнір. Захисник Наполі був одним з тих, хто у команді Мауріцио Саррі боровся за Скудетто у минулому сезоні. Варто сказати, що Хісай належить до тих виконавців, які однаково успішно діють як в обороні, так і в атаці.  

Кому підійде: Манчестер Юнайтед

7. Адам Надь, Угорщина

Угорщина стала однією з головних несподіванок чемпіонату у Франції, очоливши групу F і випередивши Португалію, Ісландію й Австрію. 21-річний Надь був одним з тих, хто, незважаючи на вік, демонстрував зрілість та ігровий інтелект. Уже зараз можна говорити про те, що ми маємо справу з майбутньою зіркою. На своїй позиції у центрі півзахисту Надь відзначається вмінням віддавати точні передачі, вибором позиції та баченням поля.

Кому підійде: Сток Сіті

Адам Надь. Світлина Reuters

8. Сімоне Дзадза, Італія

Дзадза грає у складі Ювентуса лише рік, проте за цей період він провів немалу кількість успішних для себе та своєї команди матчів у Серії А у сезоні-2015/16. Потужний, швидкий та агресивний, цей 24-річний нападник може похвалитися приголомшливими габаритами та сильною лівою ногою, завдяки якій його удари такі ж потужні, як і точні. За своїм ігровим стилем Дзадза нагадує Крістіана Вієрі.

Кому підійде: Лестер

9. Майкл МакГоверн, Північна Ірландія

32-річний голкіпер команди Північної Ірландії фактично самотужки зміг зберегти володіння своєї команди від набагато більшого сорому у матчах проти Польщі та Німеччини. Це дозволило колективу Майкла О'Ніла досягти необхідної різниці забитих і пропущених м'ячів. Велика перевага цього воротаря у тому, що на ринку він "продається" в якості вільного агента. Загалом можна сказати, що цей голкіпер підходить для багатьох клубів АПЛ "середньої руки".

Кому підійде: Борнмут

10. Ніколає Станчу, Румунія

Станчу був одним з найбільш яскравих гравців збірної Румунії у кожному матчі цієї команди. Левова частка атак команди Ангела Йорданеску розвивалася саме через футболіста Стяуа з Бухареста. Серед сильних сторін цього хлопця треба відзначити його вміння "просочуватися" крізь щільні редути суперника та відчувати гру. На клубному рівні Станчу записав на свій рахунок 12 голів у 28-ми матчах у минулому сезоні. Такі показники роблять його вельми бажаною здобиччю для багатьох клубів.

Кому підійде: Вест Хем

Ніколає Станчу. Світлина Reuters

11. Ноліто, Іспанія

Ноліто був одним з тих футболістів, який під керівництвом Вісенте дель Боске показав на чемпіонаті Європи непоганий футбол. Гравець Сельти з міста Віго завоював собі місце в основній обоймі "Фурії Рохи" завдяки вдалій грі за клуб. 29-річного футболіста пов'язували з переходом до Барселони ще кілька місяців тому, але той факт, що він все ще залишається у Сельті, робить його перехід до клубу Прем'єр-ліги цілком можливим.

Кому підійде: Манчестер Сіті

12. Ласло Кляйнхайслер, Угорщина

Кляйнхайслер був невід'ємною частиною команди Угорщини, яка посіла перше місце у групі F. Цей півзахисник став відомим на весь Старий Світ після перемоги "мадьярских чаклунів" над Австрією. 22-річний хавбек поповнив склад бременського Вердера у січні, але хороша пропозиція для його клубу та вигідний контракт можуть схилити цього хлопця до переїзду на британську територію.

Кому підійде: Саутгемптон

13. Іван Перішич, Хорватія

Загалом, Перішича можна назвати одним з найкращих гравців "картатих" на чемпіонаті Європи. Хавбек Інтера був тією людиною, яка провела у квартеті Хорватії блискучі матчі з командами Туреччини, Чехії й Іспанії. Цінність Івана у тому, що цей вінгер є двоногим і може грати на будь-якому фланзі. Також Перішич відзначається швидкістю та непогано грає на другому поверсі.

Кому підійде: Тоттенхем

14. Олександр Зінченко, Україна

У стартовому складі своєї команди у Франції Зінченко зіграв лише один матч, проте дій гравця у матчі проти Польщі було достатньо, щоб зрозуміти, що цей хлопець може похвалитися видатними можливостями. 19-річного півзахисника сміливо можна називати високотехнічним атакуючим хавбеком, який може зіграти як у центрі, так і у ширину. Не так давно цього хлопця пов’язували із Боруссією з Дортмунда.

Кому підійде: Евертон

Марек Гамшик. Світлина Reuters

15. Марек Гамшик, Словаччина

Перед початком турніру Гамшик вважався ключовим гравцем збірної Словаччини. Марек вважався тим футболістом, за рахунок якого "репре" можуть сподіватися на більше. Гамшик є легендою "Партенопеї", і після дев'яти років служби, ймовірно, може отримати хорошу пропозицію від того чи іншого англійському клубу. Але для того, щоб спокусити цього футболіста, його треба зацікавити справді ціннісною пропозицією та можливістю стати частиною нового великого проекту.

Кому підійде: Челсі

Коментарі ()