Головне

В Ахметова жаліються, що під час Євро "глушать" його телеканали

07.07.2016 14:28 12150 0

У середу, 6-го липня, під час прямої трансляції півфіналу Євро-2016 за участю збірних команд Португалії та Вельсу телеканал "Україна" зазнав зовнішнього втручання у супутникове мовлення, що перешкоджало мовленню телеканалу.

Про це йдеться у заяві ТОВ "Медіа Група Україна", у яке і входить телеканал.

"Під час вечірнього ефіру з 21:30:26 до 22:30:35 годин було зафіксовано незаконне глушіння ТВ-сигналу", - пояснюється у зверненні.

"Телеглядачі на території всієї України мали технічні проблеми з прийомом сигналу загальнонаціонального телеканалу "Україна", а у багатьох взагалі не було можливості дивитися трансляцію Євро-2016 - через відсутність сигналу зі супутника", - додається.

Згідно з даними технічного спостереження, причиною проблеми з сигналом стало незаконне зовнішнє втручання, повідомляється у заяві транслятора.

За інформацією власників товариства, зловмисники, застосовуючи потужне обладнання, глушили трансляцію Чемпіонату Європи.

"Глушіння сигналу телеканалу "Україна" під час трансляції Євро-2016 - це безпрецедентний факт порушення норм законодавства і втручання у діяльність ЗМІ, що матиме значний міжнародний резонанс", - йдеться у заяві телеканалу.

"ТОВ "Медіа Група Україна" вимагає від компетентних органів вжити відповідних заходів та виявити джерело перешкоджання сигналу мовлення", - підкреслюється у заяві.

Коментарі ()