Головне

Шемякіна ризикує не здобути путівку на Олімпіаду-2016

25.01.2016 19:20 679 0

У ці вихідні у Барселоні відбувся передостанній командний етап, який вирішує долю командних олімпійських ліцензій-2016, у жіночій шпазі.

Боролися за квиток у Ріо і бронзові призерки Чемпіонату світу-2015 збірна команда України у складі Яни Шемякіної, Ксенії Пантелєєвої, Олени Кривицької й Анастасії Івченко.

Про це повідомляє сайт Національної федерації фехтування України.

Почали наші спортсменки з перемоги, однак уже у наступній зустрічі поступилися правом боротися у вісімці найсильніших Швеції (42:43).

У підсумку українкам вдалося вибороти дев'яту сходинку. Після змагань у Барселоні збірня України з жіночої шпаги займає 8-е місце в олімпійській кваліфікації.

Квитки у Ріо гарантовано зароблять перші чотири команди у світовому рейтингу. Ще чотири ліцензії одержують найкращі команди з таких зон: Європа, Азія й Океанія, Америка й Африка, за умови, що ці команди займають позицію з 5-ої по 16-у у світовій класифікації.

Якщо ж якась зона не представлена у числі вищезгаданих команд, то ліцензія дістається наступній команді, яка має у перерахованій вище класифікації найвище місце з невідібраних раніше команд.

Останньою командою, яка наразі потрапляє на ОІ-2016, є Україна, маючи у своєму активі 215 очок. Однак на п'яти наступає збірна Італії, яка відстає всього на 2 очки.

Остаточно долю квитків у Ріо вирішить турнір у Буенос-Айресі 14 лютого.

Нагадаємо, Шемякіна заявляла, що хоче виграти "золото" на Олімпіаді в Ріо.

Яна Шемякіна. Світлина взята з nffu.org.ua
Коментарі ()