Головне

Українські шаблістки обіграли росіянок і здобули олімпійську ліцензію

31.01.2016 18:23 878 0
Українські шаблістки обіграли росіянок і здобули олімпійську ліцензію

Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Вороніна й Олена Кравацька завоювали другу золоту нагороду сезону-2015/2016.

Для перемоги у командному турнірі, який відбувся 31 січня у столиці Греції, українські шаблістки послідовно обіграли Німеччину (45:29), Польщу (45:39), Францію (45:44) та Росію (45:44).

І півфінальна, і фінальна зустрічі виявилися вкрай напруженими для наших дівчат - в обох випадках українки програвали весь поєдинок, і "рятувати ситуацію" довелося Ользі Харлан у фінальному дев'ятому бою, з чим вона успішно впоралася, доставивши, правда, чимало переживань своїм уболівальникам, адже обидві зустрічі завершилися з перевагою всього в один удар на користь України - 45:44.

Етап Кубку світу в Афінах є передостаннім командним етапом олімпійського відбору для жіночої шаблі. Остаточний розподіл командних ліцензій у Ріо буде відомий 21 лютого після турніру у Сінт-Нікласі (Бельгія).

Втім, щодо двох команд - збірних України та Росії - все і так ясно. Свої командні ліцензії у змаганнях шаблісток ці країни вже завоювали.

Росіянки на момент написання очолюють олімпійський рейтинг - за період з квітня 2015 року, коли стартував олімпійський відбір, вони стали чемпіонками Європи та світу, завоювали золото на одному етапі Кубку світу та двічі піднімалися на другу сходинку п'єдесталу пошани етапів Кубку світу.

Таким чином, російська збірна має у своєму активі 396 очок, що на 20 очок більше, ніж в українок, які за той же відрізок часу завоювали два срібла та два золота на етапах Кубку світу, проте трохи гірше виступили на чемпіонаті Європи (бронза) та Чемпіонаті Світу (срібло).

Згідно з критеріями олімпійського відбору, командні ліцензії у фехтуванні завойовують ті команди, які до закінчення олімпійського відбору будуть займати перші 4 позиції у світовому рейтингу. Наступні 4 ліцензії будуть віддані кращим командам від кожної зони (Європа, Азія й Океанія, Америка, а також Африка), яка займає місця з 5-го по 16-е у світовому рейтингу.

В олімпійському рейтингу українська команда перебуває на другій позиції, маючи у своєму активі 376 очок. Найближчий конкурент України Франція має всього лише 288 очок, а це означає, що наздогнати українок у Бельгії француженкам ніяк не вдасться, адже максимальну кількість очок, які можна заробити на етапі Кубку світу - 64, а розрив між Україною та Францією цілих 88 очок.

А це, у свою чергу, означає, що українки вже завоювали свій квиток у Ріо, передає НФФУ.

Коментарі ()