Головне

Український шабліст став срібним призером на чемпіонаті Європи в Пловдиві

03.03.2017 12:21 279 0

2 березня відбулися змагання шаблістів в межах чемпіонату Європи серед кадетів.

Для української збірної цей турнір завершився сріблом Івана Писаренка, повідомляє прес-служба НФФУ.

У груповому етапі змагань Іван здобув три перемоги і зазнав дві поразки, після чого стартував в турі прямого вибування під 30-м номером загальної кваліфікації.

В 1/32 фіналу український шабліст виграв у Ніколоза Чеішвілі з Грузії з рахунком 15: 8, а далі зумів вибити з боротьби 3-й номер кваліфікації Яліна Сахіна з Туреччини, обігравши суперника з рахунком 15:10.

В 1/8 фіналу Писаренко взяв гору над угорцем Баласом Кайзером - 15: 6, а після не зазнав труднощів в поєдинку з господарем змагань Галіном Гєновим - 15: 7.

У півфіналі українець переміг ще одного угорського фехтувальника Мора Мілашшіна, завершивши бій з рахунком 15:13 на свою користь.

У фіналі чемпіонату Європи Іван Писаренко зустрівся з турком Ибрахімом Ахмедом Акаром.

Спочатку боротьба йшла на рівних, але незабаром українському шаблісту вдалося вирватися вперед - 9: 6. Однак утримати цю перевагу Іван Писаренко не зміг, і вже після невеликої перерви під час бою опонент українця зумів не лише зрівняти рахунок, а й вирватися вперед.

На жаль, Писаренко так і не зумів наздогнати свого суперника, і поєдинок завершився на користь турецького фехтувальника з рахунком 15:11.

Варто зазначити, що для кадетської збірної України срібло Івана Писаренка стало першою медаллю, завойованою на чемпіонаті Європи в Пловдиві.

Нагадаємо, що національну команду України також представляли Богдан Боговін, який зупинився в кроці від п'єдесталу пошани, поступившись в 1/4 фіналу майбутньому чемпіону Акару з рахунком 12:15, Даніель Єременко, який завершив боротьбу за нагороди в 1/16 турнірної таблиці, і Євген Довгаль, який не зумів подолати груповий раунд змагань.

Іван Писаренко. Світлина НФФУ
Коментарі ()