Головне

Штоєр: Волосожар-Морозов готуються до Олімпіади як кульмінації кар'єри

10.08.2009 10:06 306 0
Штоєр: Волосожар-Морозов готуються до Олімпіади як кульмінації кар'єри

З другої половини серпня фігуристи почнуть обкатку своїх олімпійських програм. Про підготовку до найголовнішого старту чотириріччя для дворазових чемпіонів світу Альони Савченко та Робіна Шолкови розповів Freie Presse  їхній тренер Інго Штоєр. Також він згадав і про підготовку українців Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова.

Freie Presse: Як ви оцінюєте теперішній рівень ваших учнів?


Ingo Steuer: Вони почувають себе добре. Напружено працюємо над програмами. План підготовки не порушується, на щастя усе йде без травм. У Норвегії тренування проходили вдало. На сьогоднішній момент я задоволений.

Freie Presse: Які музичні теми будуть інтерпретувати у своїх програмах Альона і Робін?


Ingo Steuer: Коротка на пісню "Send in the Clowns" у дуже красивій фортепіанній обробці. Її вже показали глядачам у шоу в Токіо в червні місяці. Публіці сподобалися клоуни Альона і Робін.

Клоуни Савченко і Шолкови. Фото Reuters


Freie Presse: Яку музику ви вибрали в якості довільної?


Ingo Steuer: Звичайно ж щось особливе, конкретно нічого не скажу поки. Можу тільки сказати, що довільна буде контрастувати з короткою.

Freie Presse: Програма на музику до фільму "Список Шиндлера" була на дуже високому рівні.  Чи можна перевершити його?


Ingo Steuer: На високому рівні піднімати планку значно складніше. Але в мене є нові ідеї. Довільною до Олімпіади я займаюся дуже давно. Хочу, щоб вони показали найбільш зрілу програму, яка б увійшла в історію. Але тут усе будуть вирішувати елементи. Якщо вони будуть виконані, то усе вийде.

Freie Presse: Коли стане відома музика до довільної?

Ingo Steuer:
Прем'єра довільної відбудеться на "Небельхорн-Трофі" в Оберстдорфі наприкінці вересня. Коротку фігуристи будуть обкатувати в шоу в Кореї. Це шоу Юна-Кім, Альона і Робін будуть там виступати.

Freie Presse: Ваші інші пари будуть виступати на Олімпіаді?

Ingo Steuer:
Тетяна Волосожар-Станіслав Морозов уже кваліфікувалися, готуються до ОІ як кульмінації своєї кар'єри. Швейцарці Моран-Дорза повинні будуть відібраться на "Небельхорн-Трофі", тому що у Швейцарії немає стартового місця в пар. Ще вони повинні зайняти місце не нижче 8 на юніорському етапі Гран-прі в Лейк-Плесиді, ця вимога НОК Швейцарії. Спортсмени дуже серйозно тренуються, вони стали кататися краще. Вимоги до юніорів дуже високі самі по собі.

Freie Presse: А що з канадцями Кіркланд-Редфорд, які були першими іноземними фігуристами в Хемніці?

Ingo Steuer:
Ця пара на жаль розпалася. Кіркланд шукає нового партнера і хотіла б потім тренуватися в нашій групі.

Freie Presse: Чи одержуєте ви запити з-за кордону?

Ingo Steuer:
Так, багато. Однак я дуже зайнятий з теперішніми учнями і тому відмовляю. Працюю індивідуально з Альоною і Робіним, це принцип, якого дотримуюсь.

Переклад з німецької взято з http://forum.fsonline.ru/

Коментарі ()