Головне

Морозов: "Ясно, що для медалі потрібний чистий прокат"

19.01.2010 12:50 414 0
Морозов: "Ясно, що для медалі потрібний чистий прокат"

Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов до чемпіонату Європи готувалися у Німеччині, де вони вже другий рік тренуються у німецького фахівця Інго Штойера.

Станіслав не став заперечувати, що на міжнародних змаганнях куди приємніше виступати - тепло, хороша якість льоду і підтримка трибун.

- Навіть порівнювати нічого. А в Естонії з Тетяною ніколи не були. Вперше відвідаємо цю країну. Напевно, після змагань прогуляємося по Таллінну.

- Дивилися, як і планували, чемпіонат Росії?

- На жаль, не вдалося. Але ми бачили виступи Юко Кавагуті й Алєксандра Смірнова, а також Марії Мухортової та Максіма Транькова в інтернеті. Вважаю, що якраз останні - сильніші суперники, хоча чемпіонами Росії з великою перевагою стали Кавагуті та Смирнов. Як пара мені більше подобаються Мухортова з Траньковим.

- Як повідомляла німецька преса, у триразової чемпіонки Європи та дворазової чемпіонки світу Альони Савченко виявили вірусний мононуклеоз. Чи виступлять німці у Таллінні?

- Вони тренувалися і все у них нормально. Тому думаю, що Альона з Робіном вийдуть на естонський лід.

- На чемпіонаті України у довільній програмі вам не вдалися викиди, хоча на міжнародній арені підвели стрибки. За який елемент переживаєте більше напередодні чемпіонату Європи?

- Ми не переживаємо ні за один елемент. Кожного разу виходимо з однаковим настроєм - зробити те, що вміємо. Хоча, звичайно, легке передстартове хвилювання присутнє. На тренуваннях часом щось не вдається. Але адже ми не роботи.

- Найвищу суму балів цього сезону ви отримали на етапі Гран-прі у Лейк-Плесіді - 171,82. На національній першості судді були до вас не такі суворі, відваживши на десяток балів більше. Готові перевершити у Таллінні результат у 180 балів?

- На чемпіонатах України арбітри завжди ставлять оцінки вище, ніж на міжнародних стартах. Тому порівнювати бали не можна. Не можу спрогнозувати, на яку суму очків наразі готові, адже невідомо, як ми виступимо. Та і навіщо загадувати? Ясно, що для медалі потрібний чистий прокат.

- У 2008 році ви були третіми у короткій програмі, у 2009 - у довільній. Цього року, як вважаєте, яка ваша програма виглядає сильнішою?

- Довільну, трохи змінивши, залишили у торішньому варіанті. Проте коротка - точно складніше, ніж у попередні роки. Якщо ж порівнювати композиції між собою, то, на мій погляд, все-таки довільна програма виглядає потужнішою - і по музиці, і по характеру.

За матеріалами газети "Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()