Головне

Волосожар через місяць стане росіянкою

06.10.2010 14:36 309 0

6 жовтня відома українська фігуристка, учасниця двох Олімпійських ігор Тетяна Волосожар одержала посвідчення №1 учасника президентської "Програми по наданню сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном".

Про це повідомляє сайт "Весь спорт".  

Посвідчення фігуристка отримала в управлінні  Федеральної міграційної служби Твері.

Своїми емоціями і планами Тетяна Волосожар розповіла Агентству спортивної інформації "Весь спорт".

"Думаю, вже в самий найближчий час, протягом місяця російський паспорт буде в мене на руках. У принципі, рішення про переїзд у Росію я прийняла незабаром після Олімпійських ігор у Ванкувері, де ми зі Станіславом Морозовим зайняли восьме місце. Мій партнер сказав, що закінчує спортивну кар'єру. Максим Траньков вирішив розійтися зі своєю партнеркою Марією Мухортовою", - сказала вона.

"Ми з Максимом зустрілися поговорили - і вирішили виступати разом. Федерація фігурного катання України сподівалася умовити Максима виступати за Україну, але одержавши від нього категоричну відмову, не стала чинити перешкод мені і видала відкріпні документи", - додала Волосожар.

За її словами, на рівні Міжнародного союзу ковзанярів проблем теж не виникло  - виступати за Росію пара зможе з 15 лютого 2011 року.

Таким чином, чемпіонат Європи, що пройде 24-30 січня в Берні пара пропустить, а на чемпіонат світу, призначений на 21-27 березня в Токіо спробує відібратися. Для цього їй треба бути в трійці призерів на чемпіонаті Росії.

Коментарі ()