Головне

Шмуратко й Архіпова стали переможцями юнацького чемпіонату України

01.12.2015 14:42 133 0

Іван Шмуратко й Анастасія Архіпова вперше виграли золоті нагороди юнацького чемпіонату України з фігурного катання.

Перемогли київські фігуристи цілком заслужено, хоча без частки везіння не обійшлося, інформує сайт Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Після короткої програми у змаганні дівчат лідирувала Анастасія Гожва, але вона знялася з турніру через хворобу.

Боротьбу за першу сходинку продовжили Дар'я Гожва, Архіпова та Ганна Іванченко. Остання взяла бронзу (117.70). Не без помилок відкатала свою довільну програму Дар'я (128.60).

Уже після неї демонструвала свою програму юна Архіпова. Вона відкатала практично без помилок. Сума вийшла переконливою - 137.57 балу.

У юнаків боротьба за чемпіонський титул і за путівку на ІІ Юнацькі Олімпійські ігри вийшла ще більш впертою. Серед двох реальних претендентів на перемогу були Іван Шмуратко та Михайло Медуниця.

Одеситу не скорився потрійний рітбергер, і він свою перемогу впустив сам - 166.44 балу. З третім результатом змагання у юнаків закінчив дніпропетровський фігурист Ян Ткалич - 149.14.

Шмуратко лідирував після короткої програми, але у довільній програмі зробив серію помилок, хоча оцінки 176.00 вистачило для перемоги.

Українська команда фігуристів на ІІ Юнацькі Олімпійські ігри укомплектована. У Норвегії країну представлятимуть Анжеліка Юрченко - Володимир Бєліков, Марія Голубцова - Кирило Білобров у танцях на льоду, Анастасія Побіженко - Дмитро Шарпар у змаганні спортивних пар та Іван Шмуратко в одиночному катанні у юнаків.

У дівчат Україна - четверта запасна на Юнацьких Іграх, теоретичні шанси на поїздку існують, але вони мінімальні.

Коментарі ()