Головне

Іван Павлов та Анастасія Гожва стали чемпіонами України 2015 року

20.12.2015 14:37 395 0

У Києві закінчився чемпіонат України з фігурного катання, і відразу у трьох номінаціях стали відомі нові чемпіони.

Про це провідомляє сайт Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Тільки у змаганні спортивних пар статус чемпіонів підтвердили Рената Оганесян і Марк Бардей.

Дніпропетровські фігуристи стали дворазовими чемпіонами України, набравши на цей раз суму 159.87 балу. Друге місце у харківської пари Анастасія Побіженко - Дмитро Шарпар - 86.15 балу.

У змаганні танцювальних дуетів лідери після першого дня змагань Валерія Гайструк та Олексій Олійник свою перевагу тільки зміцнили, вигравши у довільному танці у харків'ян Анжеліки Юрченко та Володимира Бєлікова за рахунок компонентів. Сума у ​​переможців - 140.16 балу, результат у харків'ян - 132.22 балу. Третє місце у киян Марії Голубцової та Кирила Білоброва - 119.86 балу.

У змаганні жінок Анна Хниченкова, яка лідирувала після короткої програми, утриматися на вершині не змогла. Її випередила юна киянка Анастасія Гожва - 166.77 балу. Хниченкова знову стала другою на чемпіонаті України - 137.85 балу. Бронза чемпіонату дісталася старшій сестрі Анастасії Гожви - Дарині - 120.18 балу.

У змаганні чоловіків головні фаворити кияни Іван Павлов і Ярослав Паніот розіграли справжню драму. Лідер після короткої програми Іван Павлов говорив, що доля чемпіонства буде залежати від чистоти прокату його суперника.

Паніот знову виконав свій коронний стрибок - четверний тулуп, але от без помилок пройти довільну програму все-таки не зміг. Були помилки і у Павлова, але запасу після короткої програми Івану для першого у своїй кар'єрі чемпіонства вистачило. Сума у ​​Павлова - 222.21 балу, результат Паніота - 214.79 балу. Третє місце в одеського фігуриста Михайла Медуниці - 153.97 балу.

Олексій Олійник і Валерія Гайструк. Святлина взята з ufsf.org
Коментарі ()