Головне

Успіхи екс-українців Волосожар, Биченка та Савченко у Братиславі. ФОТО

02.02.2016 01:05 446 0
Успіхи екс-українців Волосожар, Биченка та Савченко у Братиславі. ФОТО

Усі світлини isu.org

Свій дебютний виступ на континентальній першості Іван Павлов відзначив 15-м місцем. Виступ киянина у другий день змагань у Братиславі виявився не таким вражаючим, як це було у короткій програмі, але зі своїм завданням - виступити не гірше Ярослава Паніота минулого року - учень Дмитра Шкідченко впорався.

Помарок вистачало у програмі, у сумі український чемпіон набрав 189.65 балу, розмістившись на підсумковому 15-му місці.

Порадував український фігурист, що виступає за Ізраїль, - Олексій Биченко. Він виступив досить рівно у довільній програмі, хоч і впав після четверного тулупа. Биченко показав четвертий результат у другий день змагань, але у сумі став другим - 242.56 балу.

А виграв змагання у чоловіків іспанець Хав'єр Фернандес. Свій четвертий чемпіонський титул на континенті він підкорив з неймовірним рекордом - 302.77 балу.

Українська фігуристка Ганна Хниченкова у змаганні жінок зайняла у Братиславі підсумкове 21-е місце.

Трохи змазаним залишилося враження від виступу віце-чемпіонки України. З одного боку досить міцний виступ у короткій програмі, але у довільній закріпити успіх не вдалося. Падіння з потрійного фліпа на початку програми наклало відбиток на подальший прокат.

Впала Аня і після потрійного сальхова, і бали отримала зовсім не ті, на які розраховувала. І хоч її сума - 128.80 балу - виявилася рекордною для спортсменки, настрій від цього кращим не став.

А перемогли у Братиславі, як і рік тому, три російські фігуристки. П'єдестал повністю повторив розташування місць останнього чемпіонату Росії.

Український танцювальний дует Валерія Гайструк - Олексій Олійник свої виступи на нинішньому чемпіонаті Європи припинив після короткого танцю, опинившись на підсумковому 26-му місці.

Останні медалі Братислави дісталися французам Пападакіс - Сізерон у танцях і росіянам Волосожар - Траньков у змаганні спортивних пар.

Італійці Анна Каппелліні - Лука Ланотте, які лідирували після короткого танцю, у підсумку утриматися на вершині не змогли. У довільній програмі вони показали тільки третій результат, хоча у підсумку задовольнялися сріблом.

Головне відкриття та головні тріумфатори минулого сезону французи Габріела Пападакіс - Гійом Сізерон, схоже, віддавати свої досягнення нікому не збираються. Принаймні, свою перевагу на континенті вони підтвердили, завоювавши друге чемпіонство поспіль.

Трохи більшого очікували від протистояння лідерів у змаганні спортивних пар. Все-таки амбіції і талант німецької пари Савченко - Массо вселяли оптимізм. Та поки нинішній сезон для німецької пари з українкою та французом у складі, можна вважати пристрілкою під "головні старти".

На "Європі" поза конкуренцією виявилися дворазові олімпійські чемпіони Тетяна Волосожар - Максім Траньков. Це їхній перший континентальний титул подружньої пари та четвертий у кар'єрі.

За матеріалами УФФКК

Чемпіонат Європи 2016 року з фігурного катання

Братислава, Словаччина

Чоловіки

1. Хав'єр Фернандес (Іспанія) - 302.77
2. Олексій Биченко (Ізраїль) - 242.56
3. Максім Ковтун (Росія) - 242.21
...15. Іван Павлов (Україна) - 189.65

Дівчата

1. Євгенія Медвєдєва (Росія) - 215.45
2. Єлєна Радіонова (Росія) - 209.99
3. Анна Погоріла (Росія) - 187.05
...21. Ганна Хниченкова (Україна) - 128.80

Танці на льоду

1. Габріелла Пападакіс - Гійом Сізерон (Франція) - 182.71
2. Анна Каппелліні - Лука Ланотте (Італія) - 178.01
3. Єкатєріна Боброва - Дмітрій Соловйов (Росія) - 176.50
...26. Валерія Гайструк - Олексій Олійник (Україна) - 44.44

Пари

1. Тетяна Волосожар - Максім Траньков (Росія) - 222.66
2. Альона Савченко - Бруно Массо (Німеччина) - 200.78
3. Євгенія Тарасова - Владімір Морозов (Росія) - 197.55

Коментарі ()