Українська правда

"Харків" – "Шахтар": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 12 травня 2008, 10:59
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

- Це заслужена перемога. За великим рахунком, ми контролювали гру від початку до кінця. Трохи складніше було в дебюті матчу, поки нам не вдалося розкрити оборону суперника. Після цього з'явилися вільні зони, куди стали вриватися наші гравці. Другий тайм ми вже грали впевнено і спокійно, і я попередив хлопців, що тепер головне - не отримати травми. У нас і без того вистачає травмованих і дискваліфікованих футболістів. Єдине, що мене здивувало - у другому таймі "Харків" не розкрився, як ми припускали. У принципі, нашому суперникові логічно було ризикувати, але він діяв усе так само, від оборони, розраховуючи на контратаки. Цілком ймовірно, харків'яни так вчинили, знаючи про технічність і швидкісні якості гравців "Шахтаря". Рахунок 3:0 відбиває різницю, що існує між цими двома командами...

- У зв'язку з великим числом дискваліфікованих гравців, чи випробував "Шахтар" які-небудь проблеми зі складом?

- Так, визначені проблеми були, усе-таки три гравці були дискваліфіковані після фіналу Кубка України. Утім, не хочу перебільшувати рівень складностей. По ходу чемпіонату ми змінювали багатьох гравців... Сьогодні були замінені Фернандіньо й Ілсіньо, що показали себе дуже непогано. Ілсіньо довелося залишити поле навіть раніш, ніж хотілося, він отримав травму. По суті, не важливо, хто виходить у стартовому складі, а хто на заміну: усі наші футболісти дотримують командної тактики і прекрасно знають, що їм треба робити на полі.

- Чи встигла команда відновитися після кубкового фіналу?

- Ми приділили цьому питанню велику увагу. Скажемо, команда не святкувала виграш Кубка, усі були сконцентровані на підготовці до гри з "Харковом". Зараз у нас є цілий тиждень на підготовку до останнього матчу чемпіонату. Будемо сподіватися, що на "Олімпійському" у Донецьку буде велике свято. Для цього команда повинна бути максимально готова.

- Як вам сподобалося полі стадіону "Металіст"?

- Воно набагато краще, ніж було, але поки ще не відповідає рівню чемпіонату Європи. Утім, попереду ще 4 роки на підготовку. Є час, щоб привести його в порядок. Хотів би поздоровити тих, хто займався газоном, їм вдалося в короткий термін відновити покриття. Поле було в гарному стані, хоча, повторюся, над ним треба ще працювати. Думаю, улітку покриття буде цілком відновлено й у наступному чемпіонаті харківське поле буде ідеальним.

Володимир Безсонов, головний тренер "Харкова":

Коментувати легко. Одна команда бореться за чемпіонство, інша - за виживання. Природно, була боротьба, але рівень "Шахтаря" на порядок вище. Неозброєним оком це помітно. Одна команда оборонялася, намагаючись добитися визначеного результату, друга атакувала, також хотіла досягти результату. Залишився останній тур. Поїдемо в Київ боротися з "Арсеналом" за це ж виживання. Шкода, що п'ять чоловік пропускали гру. Проте, що поробиш - що є, тобто.

- Проти "Арсеналу" склад "Харкова" зазнає змін?

- Чеберячко буде, Федецький буде, Панковець буде. Березовчука і Соколенко, шкода, не буде. Але хоч хтось буде.

- Сьогодні ви очікували сюрпризу від матчу "Нафтовик" - "Закарпаття"?

- Я очікував від себе сюрпризу, від нашої команди, що зможе зупинити чемпіонський шлях "Шахтаря". Не вдалося. По багатьом і об'єктивним, і суб'єктивним причинам. Треба сподіватися на себе, а не на когось.

ФК "Шахтар"