Українська правда

74% програм з підготовки до Євро-2012 будуть профінансовані коштом інвесторів

Сергей Шемшученко — 15 травня 2008, 10:28

У Секретаріаті Президента України під головуванням заступника Глави Секретаріату Президента України - представника Президента у ВР Оксани Слюсаренко відбулась зустріч з інвесторами, які зацікавлені в реалізації проектів підготовки до Євро-2012. Зустріч відбулася за участю представників міст, що прийматимуть футбольний форум. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Групу потенційних інвесторів на чолі з доктором Девідом Х. Лі, заступником глави правління Асоціації світових торгівельних центрів, яка включає понад 300 центрів зі 100 країн світу з 750 000 дочірніх підприємств, та паном Марком Міневичем, президентом Всесвітнього клубу інвесторів, радником Уряду США з питань побудови двосторонніх відносин з країнами перехідної економіки, особливо цікавили конкретні проекти та плани міст та регіонів, у яких відбуватиметься чемпіонат Європи 2012 року з футболу.

За словами Оксани Слюсаренко, на запрошення Президента України Віктора Ющенка реалізовувати в Україні інвестиційні проекти з підготовки до Євро-2012, які Глава держави неодноразово робив під час своїх візитів до інших країн, відгукнулася велика кількість іноземних інвесторів. "Відтепер головне, щоб бажання вкладати кошти в проекти Євро-2012 збігалися з можливостями їх готувати та реалізовувати. А це великою мірою залежить від законодавчої бази, яку повинен розробити Уряд, та механізмів, які будуть запроваджені", - підкреслила заступник Глави Секретаріату, нагадавши, що 74% програм з підготовки до чемпіонату Європи з футболу будуть профінансовані саме за рахунок коштів інвесторів.

Вагому частину цих коштів планується залучити до підготовки спортивної інфраструктури, транспортного сполучення, у тому числі будівництва та розвитку 13 аеропортів, запровадження на залізницях нашої країни швидкісного руху пасажирських поїздів, будівництво доріг з поліпшеним транспортно-експлуатаційним станом.

www.zaxid.net