Українська правда

Гусін: Моєму сину пропонували змінити громадянство, але він буде грати тільки за Україну

Сергей Шемшученко — 28 травня 2008, 12:44

Півзахисник російського клубу "Сатурн" Андрій Гусін ще сподівається, що його можуть викликати в національну збірну України і поки не збирається завершувати кар`єру гравця. Про це він розповів в програмі "Відверто про футбол" на каналі "Мегаспорт"

"Завдання в мене потроху змінюються. Раніш я дуже хотів зіграти на чемпіонаті світу. Довелося поміняти команду, я грав у Самарі. Там я непогано підготувався і вважаю, що ми добре виступили. Тепер я поставив перед собою іншу мету. Хочу грати доти, поки не почне проявляти себе в дорослому футболі і мій син. Може нам ще вдасться зіграти разом. Ми з ним домовилися, що поки я буду грати дочекаюся його."

Про можливість зіграти у збірній України Гусін відповів так: "Збірна оновлюється, потрібні молоді гравці, вони завжди потрібні. Вони повинні бути добре підготовлені і мотивовані. І якщо вони сильніше, то будуть грати. Особисто я не ставлю на всьому хрест, але розумію, що шансів у мене мало. Я дуже люблю Україну, мій син зараз живе і грає в Росії, були навіть пропозиції змінити громадянство. Але ми на це ні в якому разі не підемо. Він буде грати тільки за Україну."

Що стосується матчу Голландія - Україна, то він викликав у Гусіна двоякі враження, але він впевнений, що з такою грою синьо-жовті нічого не досягнуть.

"Коли ми грали, почувалася підтримка, самовіддача. А з такою грою як була в матчі з Голландією у відборі на ЧС нічого робити. Потрібно звичайно пам'ятати, що суперники непрості, але вони цілком прохідні."

Висловив свою думку Гусін і з приводу того, що після гри з Голландією головний тренер збірної Олексій Михайличенко дав відпочити Шевченку, Вороніну і Калиниченку, в той час як всі інші гравці замість відпустки будуть готуватися до поєдинку зі Швецією.

"Мені теж ніколи не подобалося, коли в команді був футболіст або група футболістів, до яких по особливому відносилися. У серйозних командах таких "священних корів" немає. Одна справа, коли людина отримала мікротравму і їй потрібен час для відновлення. І зовсім інше, коли футболіст грає практично по своєму бажанню. Такого в серйозному колективі бути не повинно. Безумовно кінцівка сезону, єврокубкові баталії...

Шевченко себе не зовсім добре себе почуває, йому потрібно відпочити, вирішити свою долю... У нього є свої причини, але про це потрібно говорити заздалегідь і просити не викликати. Ця гра нічого не дала ні йому, ні уболівальникам. Але і на це теж є свої об'єктивні причини. Це також потрібно враховувати тренерові і випускати футболістів, які б хотіли грати і цілком викладалися б на полі."

За інформацією www.ua-football.com