Українська правда

Польща – не Україна: у нас немає Ахметова з грошима на Євро-2012, – директор польсько-української фундації Ян Пєкло

Сергей Шемшученко — 28 травня 2008, 18:50

Згідно з висновками УЄФА, Варшава готується до Євро-2012 гірше за Гданськ, Вроцлав та Краків. У вас, зокрема, на Східній Україні готуватися легше - там в Донецьку є Ахметов, який дає гроші, і проблем немає! У нас нема такої системи, щоб олігарх фінансував, наприклад, будівництво стадіону.

Про це 28 травня, під час прес-конференції повідомив директор польсько-української фундації співпраці ПАУСІ Варшава/Київ Ян Пєкло.

"ІІ Українсько-Польський бізнес-форму "Україна-Польща: спільні виклики та інтереси» дасть змогу подискутувати про те, як здобути ці необхідні інвестиції. Вони потрібні і тут, в Україні, і в Польщі - для інвестицій в стадіони, аеропорти, готелі, інфраструктуру, а також кордони. З польського боку на форумі буде багато інвесторів - представники банків, Варшавської біржі цінних паперів, вони представлять ідеї, де взяти гроші на ці інвестиції, як можна будувати польсько-українське бізнесове партнерство надалі», - зауважив Ян Пєкло.

За словами заступника голови Львівської обласної ради Лева Захарчишина, проблеми є і в Україні, і в Польщі, тому "краще більше покритикувати, ніж недокритикувати".

"Польська сторона, щоб стимулювати свою роботу, каже, що краще готуються в Україні, натомість у нас кажуть, що краще готується Польща. Краще ми більше напружимо наших чиновників різних рівнів, і вони трохи більше витратять емоцій на доопрацювання, аніж ми дамо їм легко жити", - додав Лев Захарчишин.

www.zik.com.ua