Українська правда

Демонтаж "Троїцького" розпочнуть 25 червня?

Сергей Шемшученко — 3 червня 2008, 09:18

Київська міська державна адміністрація має намір до 25 червня відновити демонтаж недобудованого будинку торгово-розважального центра "Троїцький" біля Національного спортивного комплексу Олімпійський, сказав перший заступник голови Київдержадміністрації Анатолій Голубченко.

"Треба в липні місяці почати реальний демонтаж, не на папері, і ми почнемо зносити до 25 червня", - сказав Голубченко.

Він підкреслив, що саме 25 червня в Київ приїжджає інспекція УЄФА, що повинна побачити реальний демонтаж.

Голубченко розкритикував компанії-забудовника "Юджин" і компанію "Київметробуд", що повинна була здійснювати демонтаж, за затягування цього процесу.

У зв'язку з цим Голубченко доручив Головному управлінню капітального будівництва Київдержадміністрації, виступити замовником демонтажу й оголосити тендер на нового генерального підрядчика на виконання демонтажу замість Київметробуд.

Перший заступник голови також повідомив, що проект демонтажу практично готовий і залишилося зняти деякі зауваження комунальної організації Київдержпроекта.

Голубченко упевнений, що нове скликання Київської міської ради оперативно внесе до порядку денного однією зі своїх найближчих сесій питання про виділення коштів з міського бюджету на демонтаж.

Він допускає, що ця сума складе близько 10-15 млн. гривень.

Раніше "Юджин" погодилася як компенсацію за знесення "Троїцького" взяти в користування земельну ділянку в Голосіївському районі столиці біля національного комплексу Експоцентр України.

"Корреспондент"