Українська правда

Після Євро-2012 у Львові очікують на збільшення кількості мільйонерів

Сергей Шемшученко — 3 червня 2008, 13:16

Міський голова Львова Андрій Садовий повинен зупинися на таких питаннях - Євро-2012, транспорт, теплопостачання. Про це заявив депутат Львівської міської ради Зеновій Сірик на прес-конференції "Звіт міського голови".

"Проте Андрій Садовий не спішить звітувати. Він намагається подати у якості інвестора "Альпіну", яка є проектантом і невідомо, чи займатиметься будівництвом, не кажучи про інвестування. У нас були потужні інвестори, які хотіли збудувати стадіон і продати його через 10 років місту за 1 грн.

А цих людей навіть не вислухали. Прогнозую, що в цій ситуації міська влада або візьме кредит в 1 млрд грн, до цього вже йде, під заставу комунального майна - і цей фінансовий тягар ляже на мешканців міста, або розраховуватиме на те, що це подія державного значення і Президент чи прем'єр, аби не підірвати престиж держави, збудують стадіон - і дехто зловить рибку в цій мутній воді.

Я думаю, що після Євро-2012 у рейтингу місцевих мільйонерів відбудуться зміни", - наголосив З.Сірик.

Депутат зазначив, що Євро-2012 у Львові таки буде, але ця підготовка нагадуватиме наш традиційний "ямковий" ремонт, а не справжній прорив, коли ми мали шанс стати європейським містом із західними стандартами ведення бізнесу та управління містом.

www.zaxid.net