Головне

"Олімпійський" залишився без реконструктора, бо архітектори вирішили напитися?

27.06.2008 16:57 328 0

Журі визначить переможця конкурсу на реконструкцію НСК "Олімпійський" на наступному тижні.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Міністерстві України у справах сім'ї , молоді і спорту.

Він також повідомив, що засідання журі конкурсу, заплановане на 27 червня, не відбулося.

"Технічно засідання сьогодні вже не може відбутися. Архітектори звернулися до глави журі з проханням перенести засідання в зв'язку зі святкуванням Дня архітектора", - сказав він.

Разом з тим співрозмовник агентств відзначив, що засідання журі, приблизно, відбудеться наступного тижня у вівторок або середу.

Як раніше повідомила прес-служба Мінсім'ї, засідання журі конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" повинне було продовжитися в п'ятницю.

За словами міністра Юрія Павленка, буде обрана одна з чотирьох компаній, що пройшли у фінальну стадію конкурсу. Члени журі зібралися на засідання через опротестування Генеральною прокуратурою ранніше затверджених результатів конкурсу.

Міністр відзначав, що, на думку Генпрокуратури, журі не мало права визнавати переможцем конкурсу компанію Archasia Design Group (Тайвань) через те, що вона не надала належним чином оформлені документи.

Після завершення конкурсу компанія також не надала ніяких документів, які б підтверджували державну реєстрацію правосуб'єктності і повноваження її представників.

Павленко підкреслював, що запропонована Archasia Design Group кандидатура партнера-проектувальника не мала відповідного досвіду роботи з об'єктами найвищого рівня складності.

Коментарі ()