Українська правда

Донецький "Металург" розходиться миром з "Катовіце"

Сергей Шемшученко — 5 липня 2008, 17:10

3-го липня донецький "Металург" мав провести спаринг з хорватським клубом "Славен Белупо". Проте, з'ясувалося, що хорвати через травми шести гравців основного складу не зможуть зіграти. Замість них суперником донеччан став польський клуб "Катовіце".

Перший тайм поєдинку, який проходив при дощі й сильному вітрі, закінчився на користь "Катовіце". У дебюті зустрічі поляки реалізували вихід сам на сам з Дишленковічем. Після цього гра вирівнялася, але всі спроби донеччан відігратися ні до чого не призвели.

Все змінилося після перерви. Ніколай Костов випустив на поле дев'ять нових футболістів, на другий тайм вийшли лише Дишленковіч і Зотов. Тепер уже футболісти української команди диктували свої умови. Спочатку другого тайму після розіграшу кутового гол у ворота поляків забив Ситник. Ткаченко розіграв кутовий з Шищенком і навісив м'яч на голову Ситнику. Форвард дончан точним ударом зрівняв рахунок.

До кінця гри "Металург" притис поляків до власних воріт, але забити ще раз не зміг. Технічні Фернандеш, Ткаченко, Макрідіс, Дімітров постійно навантажували роботою форвардів Ситника і Шищенка. Добрі моменти для взяття воріт упустили Макрідіс, Ткаченко, Шищенко, а ще один гол у виконанні Ситника скасував боковий арбітр, зафіксувавши сумнівний офсайд.

Наступний товариський матч донеччани проведуть 5-го липня проти румунської команди "Університатя" (Крайова).

"Металург" (Донецьк, Україна) - "Катовіце" (Польща) - 1:1 (0:1)

3 липня. Марієнфілд.

Гол: 0:1 - 10 хв.; 1:1 - Ситник, 50 хв.

"Металург": Дишленковіч, Данілов (Маріо Сержіо, 46), Білозор (Чечер, 46), Зотов, Воловик (Боавентура, 46), Березовчук (Фернандеш, 46), Аракелян (Ткаченко, 46), Даниловський (Макрідіс, 46), Сапай (Дімітров, 46), Мелконян (Шищенко, 46), Тимченко (Ситник, 46).

ФК "Металург" Донецьк