Українська правда

Тернопільська "Нива" не поступилася "Металісту"

Сергей Шемшученко — 5 липня 2008, 17:55

З самого початку матчу спостерігалася повна перевага "Металіста". Харків'яни зуміли створити дві гострі атаки з виходом Девіча сам на сам з воротарем "Ниви", однак Марко не реалізував моменти. На 16-ій хвилині Джексон пробивав небезпечний штрафний удар метрів з 30-ти, але влучив у хрестовину.

У першому таймі "Металіст" мав ще кілька моментів. Так після прострілу Джексона Девіч не зміг дотягнутися до м'яча, а після трьох поспіль кутових біля воріт "Ниви", Курилов пробив поруч зі стійкою.

Наприкінці першого тайму тернопільчани створили єдиний момент біля воріт Горяінова, воротар впевнено забрав м'яч.

У другому таймі у ворота "Металіста" став Бажан, а замість Бордіяна івуарієц Абдулайе Джире, який перебуває на перегляді. Він зайняв місце центрального хавбека, а Едмар став грати на позиції правого захисника.

За десять хвилин після відновлення гри футболісти "Ниви" збили Девіча біля свого штрафного майданчика. Олександр Рикун з гострого кута направив м'яч в сторону воріт, і він, нікого не зачепивши, "пірнув" у сітку - 1:0.

За кілька хвилин "Нива" несподівано відігралася. Новачок "Ниви" Анатолій Ворона сильно пробив метрів з 30-ти, Бажан відбив важкий м'яч перед собою, неприкритий Василь Товкацький "Ниви" переправив його у ворота - 1:1.

Зезе, який з'явився в середині другого тайму, вніс гостроту на правому фланзі атаки "Металіста". Однак, тернопільчанам вдалося вистояти до кінця поєдинку та вирвати престижну нічию з бронзовим призером чемпіонату України.

"Металіст" - "Нива" - 1:1

Голи: 1:0 - Рикун, 1:1 Товкацький.

"Металіст": Горяінов (Бажан, 46) - Обрадовіч, Курилов, Бордіян (Джире, 46), Ганцарчик (Конюшенко, 62), Слюсар (Поступаленко, 71), Валяєв (Трішовіч, 71), Едмар, Девіч (Ребенок, 84), Рикун (Фомін, 62), Джексон (Зезе, 62).

"Нива": Паньків - Левицький, Рабченко, Малий, Лукашук, Бугайчук, Нікановіч, Плехтяк, Суспіцин, Шелест, Саркіс.