Українська правда

Росія. "Рубін" без Реброва не виграє, Зеніт - останній

Сергей Шемшученко — 5 липня 2008, 23:04

Розпочалось друге коло у російській першості. 12 тур Прем'єр-Ліги стартував матчем у Владивостоці, де місцевий "Луч-Енергія" приймав підмосковні "Хімкі". Протистояння було досить принциповим, адже до матчу обидві команди разом із пітерським "Зенітом" поділяли останній рядок першості, маючи по сім очок. Але переможець КУЄФА провів всього шість матчів у новому сезоні і за сьогоднішнім підсумком опустився на останнє місце.

Ще однією особливістю гри стала відсутність новачків у складах обох команд - за правилами Прем'єр-Ліги дозаявити гравців можна буде лише з понеділка.

Загалом гра пройшла у досить швидкому темпі, обидві команди могли перемогти. Проте за першим тайм суперники не змогли реалізувати свої моменти. Рахунок був відкритий на 54 хвилині, коли Булига, обігравши двох гравців "Хімок" пробив у дальній від себе кут воріт.

Відігралася підмосковна команда наприкінці матчу - Нізамутдінов після передачі партнера випередив захисника та пробив з кількох метрів.

"Луч-Енергія" - імкі" - 1:1

Голи: 1:0 Булига (54), 1:1 Нізамутдінов (82)

"Луч-Енергія": М.Чех, Новковіч, Беговіч, Черногаєв (Кралєвскі, 72), Дакоста (Ланько, 80), Гвазава, Булига, Дамьяновіч, Смірнов, Шевченко, Бурмістров (Кузнецов, 46)

"Хімкі": Березовський, Дроздов (Євстафьєв, 59), Трівуновіч, Стєпанов, Йовановіч (Самусевас, 78), Головатенко, Пилипчук (Нікіфоров, 61), Н.Чех, Першин, Антіпенко, Нізамутдінов

Попередження: Дамьяновіч, Гвазава, Кралєвскі - Йовановіч, Степанов, Антіпенко, Першин.

У другому матчі туру лідер російської першості казанський "Рубін" грав у гостях у самарських "Крильєв Совєтов". Матч вийшов бойовим, але жодна з команд не мала абсолютної переваги. У першому таймі краще виглядав "Рубін", а у другому значно додали самарці.

Сергій Ребров, який мав з'явитися на полі на заміну, так і не вийшов. Замість Сергія на полі через травму Салуквадзе з'явився Джефтон, на якому на останніх хвилинах матчу "Крилья" заработали пенальті та зрівняли рахунок.

"Крилья Совєтов" - "Рубін" - 2:2

Голи: 0:1 Нобоа (10), 1:1 Савін (40), 1:2 Нобоа (66), 2:2 Аджінджал (88, з пенальті)

"Крилья Совєтов": Лобос, Об Бом Сок, Бут, Бєлозьоров, Будилін (Салугін, 75), Ярошик, Ескобар, Аджінджал, Іванов (Бобер, 65), Тіхонов (Лєілтон, 46), Савін

"Рубін": Козко (Рижиков, 36), Салуквадзе (Джефтон, 80), Шаронов, Томас, Ансалді, Семак, Рязанцев, Сібайя, Нобоа, Кабзе, Караденіз (Мілошевіч, 67)

Попереджені: Аджінджал, Салугін, Бут - Нобоа

У третьому матчі у Нальчику зустрілися місцевий "Спартак" та ярославльський "Шиннік". На шостій хвилині відкрив рахунок Сірадзе ударом у ворота "Шинника" після передачі з флангу. За півгодини Горавскі після флангової передачі від Бояринцева зрівняв рахунок, а на четвертій хвилині другого тайму команда з Нальчика знову виходить вперед. На цей раз відзначився Амісулашвілі.

До кінця матчу "Шиннік" не зміг до пуття організувати жодної атаки, а у "Нальчик" не реалізував одинадцятиметровий.

"Спартак" Нальчик - іннік" 2:1
Голи: 1:0 Сірадзе (6), 1:1 Горавскі (37), 2:1Амісулашвілі (49)

"Спартак": Хоміч, Ятченко, Кісенков, Джудовіч, Амісулашвілі, Машуков, Гетерієв, Самсонов, Дзахмішев, Сірадзе (Гогуа, 65), Калімуллін (Кажаров, 87)

іннік: Стєпанов, Джорджевіч, Семочко, Рікардо, Бурченко, Бояринцев, Лайзанс, Кудряшов, Горавскі (Лазаров, 75), Бурченко, Хазов, Бузнікін (Монарєв, 68)

Попереджені: Машуков - Горавскі, Бурченко, Семочко

Машуков не реалізував пенальті (позв ворота), 65