Українська правда

Суркіс: Вважаю приниженням для нашого футболу запрошувати іноземних фахівців

Сергей Шемшученко — 11 липня 2008, 15:22

Прем'єр-ліга під керівництвом в.о. глави Віталія Данілова назвала 12 претендентів на посаду повноправного президента. Нагадаємо, боси клубів мають намір вибрати його 15 липня в Полтаві перед грою за Суперкубок "Шахтар" - Динамо".

- Список кандидатів я, як і вся країна, побачив в інтернеті, - говорить президент "Динамо" Ігор Суркіс. - Там є авторитетні люди. Але я повністю згоден з Рабіновичем: ми мали за десять днів до 15 липня побачити претендентів, їх програми, щоб ми встигли їх вивчити. А так, думаю, 15 чисоа ми продовжимо вивчати цей список. Не можна помилитися, щоб за деякий час зняти вибрану нами ж кандидатуру. А вже за 10-15 днів можна приймати нормальне рішення. Заслуховувати потрібно всіх. Ті ж самовисуванці інколи бувають кращими за тих, кого хтось висуває.

- Чому "Динамо" нікого не запропонувало?

- По-перше, у нас немає людини, яка могла б запропонувати прорив. По-друге, клуби вирішили, що це має бути незалежна людина. І мені не зрозуміла ситуація, коли якийсь клуб взагалі когось висуває.

- Ваше ставлення до Германа Ткаченко?

- Нормальне ставлення. Він допомагав мені при купівлі Верпаковскіса. Але я не знаю, що хоче Герман Ткаченко зробити, прийшовши в український футбол. "Шахтарю", якщо він його висунув, це відомо краще. Враховуючи, що він формував сучасний, як ви бачили по грі "Зеніту" з Нальчиком, конкурентоздатний російський футбол, то це одна з кандидатур, яка варта уваги.

- Прізвище Томаса Гюртнера вам про щось говорить?

- Взагалі не знаю, хто це такий, і вважаю приниженням для нашого футболу запрошувати іноземних фахівців. Російськомовних - це така справа. А запрошувати людей, що не знають наші реалії, менталітет, - це нічого не дасть.