Українська правда

Тимошенко запрягла поляків в один віз із собою по Євро-2012

Сергей Шемшученко — 14 липня 2008, 18:02

Глави урядів України та Польщі домовилися про координацію діяльності з усіх напрямків підготовки до фіналу чемпіонату з футболу Євро-2012.

Така домовленість була досягнута під час першого засідання міжурядового українсько-польського комітету з питань підготовки та проведення Євро-2012, яке відбулося у понеділок в Польщі під головуванням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та голови Ради міністрів Республіки Польща Дональда Туска.

Як повідомила Тимошенко, проведення зазначеного заходу свідчить про те, що Україна і Польща започатковують тісну комунікаційну роботу між країнами щодо підготовки Євро-2012, повідомляє прес-служба уряду.

За її словами, зокрема, досягнута домовленість утворити в складі міжурядового українсько-польського комітету групу з окремих напрямків співробітництва.

"Ми обмінялися планами дій двох країн щодо Євро-2012, щоб відчувати напрямок дій кожної країни", - підкреслила прем'єр.

Також, за її словами, під час зустрічі досягнута домовленість про двосторонню підтримку всіх проектів, пов'язаних з розбудовою інфраструктури, зокрема, щодо будівництва високоякісної транзитної автодороги Львів-Краків.

Тимошенко також зазначила, що український та польський уряди зобов'язуються вчасно закінчити будівництво головних стадіонів країн, і це, за її словами, стане запорукою якісного проведення Євро-2012.

Окрім того, керівники урядів України та Польщі домовилися про координацію спільної інформаційної політики щодо висвітлення Євро-2012. Юлія Тимошенко також висловила думку, що Україні і Польщі було б корисно домовитися про вироблення спільної системи звітності перед керівництвом УЄФА щодо ходу підготовки до чемпіонату з футболу.

"Сьогодні очевидно, що обидва керівники уряду взяли на себе спільну відповідальність за підготовку до Євро-2012 і будуть вести свої команди до перемоги", - заявила Тимошенко.