Українська правда

Віце-президент ФФУ заявляє про суперечливі факти біографії Попова

Сергей Шемшученко — 22 липня 2008, 09:59

Перший віце-президент, виконавчий директор Федерації футболу України Олександр Бандурко прокоментував конфлікт між ФФУ та ФК "Шахтар" з приводу введення Анатолія Попова до складу Ради стратегічного розвитку професіонального футболу:

Олександр Бандурко. Фото ФФу

"Насправді все до банальності просто. Дискваліфікований Виконкомом ФФУ колишній гендиректор ПФЛ - Анатолій Попов намагається знову потрапити у професійне футбольне середовище тепер уже під прикриттям авторитетного бренду заслуженого клубу. - вважає Бандурко. - Ми не беремося ревізувати мотиви, якими керувалися роботодавці, котрі призначили його на відповідальну посаду. Це справді прерогатива керівництва ФК "Шахтар". Але ми констатуємо той факт, що це зроблено свідомо, незважаючи на принципове рішення Виконкому ФФУ від 23 квітня цього року, яке повинно бути обов'язковим для виконання усіма суб'єктами футбольного життя країни".

На думку одного з керівників ФФУ, професійне досьє колишнього гендиректора ПФЛ містить чимало суперечливих фактів, які дають всі підстави не погодитися із вимогою ФК "Шахтар" щодо присутності Попова у списку авторитетних і відповідальних експертів.

"Адже загальновідомо, що творча біографія Анатолія Попова - це тернистий шлях рукотворних конфліктів у його авторському виконанні. Цілі і завдання, які стоять перед Радою стратегічного розвитку - зовсім інші", - наводить слова Бандурка сайт ФФУ.