Українська правда

Валерій Федорчук: Гравці ФК "Львів" із західної України, тому ніхто розслаблятися не буде

Сергей Шемшученко — 22 липня 2008, 12:49

Автор переможного голу ФК "Львів" у ворота "Шахтаря" Валерій Федорчук поділився враженнями про дебютний матч у Прем'єр-лізі.

Валерій Федорчук забиває другий гол, фото ФК "Львів"

- Валерію, як вам вдалося вразити ворота "гірників"?

- Зовні, все виглядало досить просто. Фернандіньо віддавав передачу на Ілсиньо. Але хавбек "Шахтаря" невдало її прийняв. Я ж у цей момент стояв поруч, швидко зорієнтувався, відібрав м'яч. Підробив його під ліву ногу і, не роздумуючи, пробив по воротах. Так вийшло, що влучив у дев'ятку (сміється).

- Яка нога у вас "робоча"?

- Взагалі-то права, але і ліву використовую не лише для ходьби. В принципі, для мене немає великої різниці, з якої ноги завдавати ударів.

- Чи не розслабиться команда після перемоги над чемпіоном України?

- Ні, такого точно не буде (посміхається). Практично всі наші гравці родом із Західної України, і у нас такий менталітет, що на кожну гру, а надто у дебютному сезоні в еліті, ми будемо виходити з максимальною концентрацією, незалежно від попередніх результатів.

- Яку роль у перемозі над "Шахтарем" зіграв Владислав Ващук? З боку здалося, що на полі він виконував функції другого тренера, постійно підказуючи партнерам куди бігти і кого прикривати.

- Думаю, ви самі розумієте, хто такий Ващук. Це справжній професіонал, людина, яка провела немало матчів на високому рівні. Звичайно, його досвід нам дуже згодився - Владислав мало не в кожному ігровому епізоді давав нам якісь поради, і, маю відмітити, все по справі. Можна навіть сказати, Ващук став мозковим центром нашої команди.

За матеріалами "СЭ в Украине"