Українська правда

Маріупольська реабілітація "Шахтаря" і Луческу

Сергей Шемшученко — 3 серпня 2008, 20:50

Для цієї задачі жереб дав не когось із твердих середняків Прем'єр-ліги, перемога над яким би могла би переконати навіть скептиків у "відродженні" "Шахтаря". Третій тур визначив у суперники "гірникам" сусіда "Іллічівця", який повернувся із першої ліги. Отже, "Шахтар" мав би перемагати впевнено і з великим рахунком.

Проте гра для донеччан виявилася зовсім не простою. І хто знає, яким би був її підсумок, якби вже на 4 хвилині захисник маріупольців Нефедов не зрізав м'яч у власні ворота після подачі Срни зі штрафного. Після цього гірники заграли широко і розкуто. Забивши швидкий гол, підопічні містера не зупинилися і продовжували тиснути на ворота гостей, практично не даючи їм вийти зі своєї половини поля.

На 10 хвилині з кількох метрів не влучає Гладкий, який вийшов в основі, і він же на 26-тій пробиває головою повз з 5 метрів! Варто відмітити, що між цими моментами Олександр "запоров" ще дві атаки - невдалими передачами на партнерів. А тим часом "Іллічівець" зміг більш-менш налагодити контроль м'яча і провести кілька атак, які, щоправда, не мали гостроти.

34 хвилина запам'яталася ударом Гладкого ... у стійку! За одинадцять хвилин така гра українця була відмічена Луческу - на другий тайм замість нього вийшов Євген Селезньов.

У другому таймі перший небезпечний момент створили господарі - це Хюбшман сильно ударив з-за меж штрафного майданчику, але удар прийшовся у руки Шуховцеву. "Шахтар" продовжував нагнітати темп і тиск на ворота гостей, однак, ні Морено, ні Віллан, ні Селезньов свої моменти не могли реалізувати. А на 63 хвилині суддя вилучив з поля плеймейкера донеччан Фернандіньо за навмисний удар антигероя "Іллічівця" початку матчу Нефедова.

На 72 хвилині 100% момент мав Селезньов. І м'яч ніби вже і мав опинитися у сітці воріт, але в останній момент його з лінії виніс гравець гостей. Наступні дві хвилини Шуховцев врятував маріупольців після ударів Чигринського і Брандао.

За десять хвилин "Іллічівець" впав. Це Селезньов після пасу Брандао реалізував момент. А вже за три хвилини Євген віддячив бразильцю, пропустивши м'яч після передачі Срни. Брандао забив, реабілітувавши команду та її тренера за невпевнений старт чемпіонату.

"Шахтар" - "Іллічівець" 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 Нефедов (4, автогол), 2:0 Селезньов (82), 3:0 Брандао (85)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чигринський, Єзерський, Рац, Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Гай, 65), Вілліан, Морено (Брандао, 54), Гладкий (Селезньов, 46)

"Іллічівець": Шуховцев, Нефедов, Савін, Чучман, Камдем, Оберемко, Ситник (Ксьонз, 75), Ярошенко, Кирильчик, Воробей (Кривошеєнко, 81), Беганський (Іващенко, 57)