Українська правда

"Евертон" продадуть росіянам?

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2008, 12:36

Один із найтитулованіших клубів з батьківщини футболу - англійський "Евертон" - можливо, стане найближчим часом власністю російських бізнесменів.

Президент 9-разових чемпіонів країни Білл Кенрайт висловив готовність розстатися з правами на клуб, яким він володів останні вісім років. Це, на його думку, виведе команду на новий етап розвитку. Однією із головних умов президента - це гарантовані новим власником стабільність і фінансове процвітання клуба, що повинно допомогти "Евертону" скласти конкуренцію чотирьом найсильнішим клубам прем'єр-ліги.

За інформацією британської преси, найактивніший інтерес у купівлі клуба проявляють російські бізнесмени, особистості яких не називаються. Крім них на президента "Евертона" уже виходили американські і голландські інвестори.

- Кенрайт готовий продати "Евертон", тільки якщо буде упевнений у стійкості фінансового становища претендента, - наводить слова прес-аташе клуба Іана Росса Liverpool Echo. - Він не приховує, що не має коштів для подальшого розвитку "Евертона", але це не виходить, що президентові байдужна його доля.

Останній раз "Евертон" ставав чемпіоном країни в сезоні 1986/87 р., а завойовував Кубок Англії в 1995 році.

www.sportbox.ru