Українська правда

Шевченко: Якби не перемогли, могли бути оргвисновки

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2008, 01:55

Наставник "моряків" Віталій Шевченко прокоментував матч із "Кривбасом" і відповів на питання журналістів:

- Перший тайм був якийсь незрозумілий. Було багато бажання, але ми погано грали в пас, мало що вдавалося створити, хоча моменти були. Перед другим таймом я попросив гравців прийти до тями, заспокоїтися. Думаю, результат по грі. У "Кривбаса" практично нічого не було. Ну, було б їх 11, думаю, ми б однаково виграли. Воротар взяв м'яч за лінією, значить, арбітр має його видалити - такі правила. У першому таймі все-таки були багато втрат. Але, в принципі, звичайно, гра стала набагато кращою.

- В кінці першого тайму був замінений Владов...

- Це молодість! Поки він не досягне стабільного рівня, у нього будуть такі скачки - то хороша гра, то погана. Сьогодні він зробив багато втрат, вибирав неправильну позицію. Хоча бажання у нього було. Ми випустили досвідченішого гравця.

На Владова розраховуємо, він весь час буде в обоймі.

- Чи правда, що Леонід Клімов висунув вам ультиматум: або виграєте дві гру, або...

- Ні, такої розмови не було. Я, зрозуміло, сам розумів, що потрібне перемагати... Звичайно, була розмова про те, що після двох поразок потрібно обов'язково набирати очки, але так питання не стояло. Якби програли, могли би бути якісь оргвисновки...

- У першому таймі складалося враження, що "Чорноморцю" не вистачає креативного гравця в середині поля...

- Я знаю про це, але таких футболістів, які ведуть гру, складно знайти. Вони дорого коштують, але ми шукаємо. Ось, взяли Луценка, сподіваємося, що вдасться запросити аргентинського нападника, другого нападника. Зараз не кажуть "диспетчер", кажуть "другий нападник", здатний зіграти з глибини.

- Де Ла Аса грає в дублі. Яка його подальша доля?

- Гадаю, він набере форму і знову гратиме в основному складі. Він почав непогано, але зараз почав грати гірше. Його не викликають у національну збірну. Я не бачу необхідної віддачі. Десь треба ногу поставити, десь підкат зробити, десь гол забити - треба щось конструктивне робити. А він - прийняв, віддав... набиратиме - значить, гратиме.

- А що з Венглинським?

- З Венглинським? Тренується, тренується...

- Ви задоволені грою Косиріна?

- Він набирає форму, притирається до колективу. Сьогодні у нього було більше моментів, він забив. Думаю, у нього теж був якийсь психологічний бар'єр. Він повинен забивати, ми для цього його запрошували.

odessa-sport.info