Українська правда

Сьомін закликає фанів "Локомотива" уболівати за "Динамо" в матчі зі "Спартаком"

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2008, 19:27

Головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін напередодні двобою 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти московського "Спартака" завірив, що штучне поле не стане негативним фактором для киян і закликав уболівальників "Локомотива" підтримати його команду в майбутньому матчі.

- Як команда провела час між останньою грою в чемпіонаті і майбутньому матчі?

- Нічого особливого не відбулося. Після останньою грою з "Воркслой" тренувалися в звичайному режимі.

- Наскільки складно футболістам буде адаптуватися до штучного поля і чи не дасть це перевагу "Спартаку"?

- Думаю зайво говорити про яку-небудь перевагу "Спартака" або нашу на підставі того, що поле штучне. Не бачу ніяких незручностей, пов'язаних з цим. Це поле останнього покоління. Інші команди, що грають проти "Спартака" і ЦСКА приїжджають напередодні, тренуються тут і найчастіше досягають позитивного результату, хоча в інший час працюють на звичайному газоні. Ми сьогодні випробуємо це поле на розминці, щоб команда трошки адаптувалася до нього.

- Наскільки важливий цей матч у світлі історичного протистояння "Динамо" (Київ) - "Спартак" (Москва)? Чи потрібно налаштовувати нинішніх киян на гру проти "Спартака"?

- Матч має величезне значення. Насамперед, це вихід у груповий етап Ліги чемпіонів. Усі пам'ятають безкомпромісне протистояння "Динамо" - "Спартак". Матчі завжди проходили дуже цікаво. Найчастіше в них вирішувалася доля золота чемпіонату СРСР. Особливо коли командами керували великі тренери Лобановський і Бєсков. Я думаю, ці спогади є в кожного. Що стосується настрою й у Києві зараз є група гравців, що грали проти "Спартака" - Шовковський, Несмачний...

- Уболівальники будуть уболівати за "Спартак". У вас молода команда. Це не перешкодить вашим гравцям?

- Гравці хоча і молоді, але мають досвід гри в Лізі чемпіонів на заповнених стадіонах, так що проблем не повинно виникнути. І в будь-якому випадку заповнений стадіон краще, ніж порожній. Хочу також запросити уболівальників "Локомотива" прийти на стадіон і повболівати за "Динамо".

- Який фізичний стан ваших підопічних?

- Цей матч найважливіший і найскладніший із усіх, котрі вони зіграли в цьому місяці. Фізичний стан покаже гра, але я думаю, усе з ними в порядку.

- Днями зірвався трансфер Саєнка в київське "Динамо". А сьогодні він у "Спартаку". Не шкодуєте, що втратили його?

- Нормальна ситуація. Він сам обрав "Спартак". У нас на цій позиції є Гусєв. Хоча Саєнко, звичайно, не зашкодив би. Він гарний різнобічний гравець. Але що говорити про те, що не відбулося.

www.sportbox.ru