Українська правда

Бранко Іванович: Наша команда усвідомлює те, що "Шахтар" фаворит: у нього великий досвід ігор у Лізі чемпіонів

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2008, 21:23

Передматчева прес-конференція головного тренера загребського "Динамо" Бранко Івановича перед матчем із "Шахтарем".

- Чи всі здорові, немає травмованих гравців напередодні завтрашнього матчу?

- З нами не приїхав наш голкіпер Томіслав Бутіна - він залишився в Загребі. Крім нього ще з невеликою травмою Келава. З іншими усе в порядку, усі готові до завтрашнього матчу.

- Бошко Балабан поділився з вами тими враженнями, що залишилися в нього після ігор проти "Шахтаря", коли він захищав кольори "Брюгге"?

- Балабан конкурує за місце в основному складі. Якщо говорити про Бошко, не тільки він, але і Бутіна подівлися враженнями про донецьку команду.

- Що це були за враження?

- Із приводу прийому в Донецьку - це були найкращі враження, якими вони зі мною поділилися. За це відплатимо завтра гарною грою.

- Скажіть, будь ласка, який результат для вас завтра буде позитивним?

- Я, як тренер, ніколи не думаю про поразку, і ми будемо намагатися зі всіх сил досягти найкращого результату. Наша команда усвідомлює те, що "Шахтар" фаворит: у нього великий досвід ігор у Лізі чемпіонів. Але завтра буде гра, що не повинна давати перевагу "Шахтареві" ще до її початку. Команда, у якій футболісти 3-4 роки грають разом, команда, у якій 12 гравців виступають за збірні різних країн, заслуговує поваги. І ми її поважаємо.

- Хорватський футбол - це кузня кадрів для футболу європейського. З вашої команди пішли Модріч, Вукоєвич, Едурдо да Сілва. Хто в теперішньому складі здатний піти по їх стопах і зіграти у провідних клубах Європи? На кого гравцям "Шахтаря" завтра варто звертати увагу?

- Ви добре помітили, що "Динамо" є "розсадником" гарних гравців, і що хорватська збірна є однією з кращих, що підтвердив Євро-2008. Я очікую, що наша збірна через чотири роки буде грати у фіналі чемпіонату Європи тут, в Україні. У нас є кілька гравців, що, ми сподіваємося, будуть захищати честь збірної Хорватії у фіналі чемпіонату Європи, а ще візьмуть участь в іграх збірної в кваліфікації на Чемпіонат світу. Сподіваюся, у завтрашній грі вони підтвердять свою високу кваліфікацію для того, щоб грати в збірній Хорватії.

- Назвіть їх прізвища?

- Не хотів би говорити про прізвища, завтра усе буде видно на зеленому полі.

- Яке ваше особисте враження про теперішній склад "гірників", на кого з них ви будете рекомендувати своїм підопічним звернути особливо пильну увагу?

- Мої асистенти вже дивилися дві гри "Шахтаря" тут, в Україні. На DVD переглянув два матчі: Суперкубок проти київського "Динамо" і гру з дніпропетровським "Дніпром", що була в п'ятницю. Ще раз ми переконалися, що "Шахтар" дуже гарна команда. Гра в неї дуже збалансована, і небезпеку представляє наш хорватський футболіст Даріо Срна, що є капітаном "Шахтаря". Серцевину команди складають Фернандіньо, Вілліан і Жадсон. Ще велику небезпеку представляють п'ять нападників, такі, як Брандау, Луїс Адріано... Показник якості підбора гравців - те, що Морено, який недавно прийшов у "Шахтар", навіть не потрапив до складу 18 на матч із "Дніпром".

- Ви сказали про сильні сторони "Шахтаря". Розкажіть, будь ласка, про сильні сторони своєї команди. Чим ви будете дивувати завтра нас?

- Очікую, що завтра ви самі побачите сильні сторони "Динамо", і наша команда покаже себе в найкращому світлі. Ми повинні бути сильною командою, і тільки командна сила в грі допоможе нам досягти гарного результату в завтрашньому матчі.

ФК Шахтар