Українська правда

У Суркіса відбирають землю біля бази "Динамо" в Конча-Заспі

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2008, 18:23

Київське "Динамо" звернулося з офіційною заявою з приводу незаконної, на їх думку, відведення земельної ділянки компанії "Киїмедрумбуд" поблизу бази клубу в Конча-Заспі.

"На території бази ФК "Динамо", придбаної за кошти клуба, сьогодні створені й успішно експлуатуються 8 сучасних футбольних полів, інфраструктура яких включена в перелік першочергових об'єктів, що готуються під Євро-2012.

Оскільки траса Столичного шосе, що впритул примикає до зони активних тренувань, перевантажена транспортом, це істотно погіршує екологічну ситуацію і негативно впливає на самопочуття і якісні показники футболістів.

З метою забезпечення необхідних умов для екологічно безпечних тренувань, керівництвом клуба ще торік було ініційовано перед Київрадою цільове відведення земельної ділянки прилягаючого до бази лісу площею 9,8 га для облаштованості теренкурних маршрутів без ушкодження зелених насаджень.

На сьогоднішній день ФК "Динамо" (Київ) підготовлене і погоджено у всіх міських інстанціях необхідний пакет дозвільних документів для остаточного рішення цього питання, що планується розглянути на осінній сесії Київрада.

У цьому зв'язку викликає здивування і обурювання факт самовільного захоплення зазначеної території фірмою "Київмедрембуд" за допомогою охоронної структури "Торнадо". Було виявлено, що в понеділок 11 серпня її представники незаконно звели там паркан.

ФК "Динамо" (Київ) заявляє протест у зв'язку з протиправними діями, що грубо порушують інтереси гравців молодіжних і національної збірних, футболістів самого клуба. Ми звертаємо увагу правоохоронних органів, депутатського корпуса і столичної влади на недопущення ескалації правового безладдя навколо цієї ділянки землі, на якій передбачається створити цілісний комплекс багатоступінчастого тренувального циклу для європейських команд, учасниць фінального турніру Євро-2012.

ФК "Динамо" (Київ) не буде чекати на зневажливе відношення до букви Закону з боку будь-кого і попереджає про готовність клуба почати адекватні міри самозахисту", - ідеться у заяві клубу.