Українська правда

"Шахтар" – "Динамо" (Загреб): післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 13 серпня 2008, 23:17
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря"

- Не дуже вдоволений результатом, тому що знаю, що нас там чекає дуже важка гра. У нас були моменти забити ще. Якоюсь мірою арбітр симпатизував гостям - можна було в першому таймі вилучити двох гравців, але суддя пошкодував "Динамо". 2:0 - дуже слизький рахунок, недостатній, щоб говорити про те, що ми уже вийшли в ЛЧ. "Динамо" - серйозний суперник, і ми чекаємо, що в Загребі на нас очікує дуже важка гра. Будемо готуватися і будемо сподіватися, що усе буде добре. Шкода, але здається Рац вибув надовго. Будемо намагатися відновити Вілліана і Гладкого, котрі отримали болісні удари.

- Як оціните дебют Морено?

- У нього були моменти. Він повинний був забивати третій гол - потрібно було обігравати воротаря, а не бити. Намагався відкриватися, і це мені сподобалося.

- Іщенко вперше грав на лівому фланзі?

- Ні, він уже грав так у Швейцарії. Не даремно він був у запасі, тому що він може грати і ліворуч, і праворуч, і в центрі. Я задоволений його дебютом у Лізі чемпіонів.

- Що з Рацем?

- Швидше за все це розрив м'яза.

Бранко Іванкович, головний тренер загребського "Динамо".

- Хочу поздоровити "Шахтар" з перемогою. Ми знали, що це буде дуже важкий матч. "Шахтар" грав, орієнтуючись на атаку. Ми це розуміли, але великий наш недолік - недосвідченість команди. Ми намагалися грати краще в атаці, щоб змусити нервувати господарів. М'яч, що ми отримали у свої ворота в дебюті гри, дав нам негативний досвід. Що добре, так це те, що наша команда все-таки зуміла створити напівмоменти і навіть шанси забити. До кінця матчу ми грали усе краще і краще. І навіть краще, ніж "Шахтар". Результат дає нам шанси і надію. І поки є надія, ми будемо робити все, щоб вибити "Шахтар" з розиграшу Ліги чемпіонів.

- У вас є претензії до воротаря?

- Ми добре знаємо Срну. Він забивав багато таких м'ячів у складі збірної Хорватії. Нашому воротареві лише 19 років, і це його перший матч у ЛЧ. Помилки можливі, але все-таки треба зізнатися, що Срна дуже добре пробив.

- Чим викликана швидка заміна Бішчана?

- 10 днів тому він отримав травму. Ми думали, що він уже поправився, але це не так.

www.terrikon.dn.ua