Українська правда

"Шахтар" вимагає від "Манчестер Сіті" компенсацію за Елано

Сергей Шемшученко — 20 серпня 2008, 10:43

У вівторок представник ФІФА підтвердив отримання скарги від донецького "Шахтаря", що вимагає в англійського "Манчестер Сіті" виплати визначеної суми по трансферу бразильського півзахисника Елано.

Донецький клуб стверджує, що не отримав так звану "виплату солідарності" - суму в розмірі 5 відсотків від вартості трансферу, що розподіляється між клубами, що виростили футболіста. У даному випадку її розмір складає € 600 тис., і ФІФА має намір розглянути скаргу "Шахтаря".

У той же час, за інформацією Daily Mail, у "Манчестер Сіті" з подивом сприйняли повідомлення про скаргу донеччан, тому що в більшості випадків "виплату солідарності" здійснює продавець, а не покупець.

При цьому джерело відзначає, що через фінансові проблеми у власника "городян" , клуб поки не перерахував на рахунок "Шахтаря" другий із трьох траншів по трансферу Елано в розмірі 3,1 млн. фунтів стерлінгів. Проте, англійці обіцяли здійснити всі операції з перерахування коштів протягом найближчих днів, і керівництво українського клуба пішло їм назустріч у цьому питанні.

www.championat.ru