Українська правда

Молодіжна збірна грає дві нічиї із українськими клубами

Сергей Шемшученко — 20 серпня 2008, 16:37

У рамках навчально-тренувального збору молодіжна команда України (склад "Б") провела два контрольні поєдинки на базі в Конча-Заспі. У вівторок, 19 серпня, підопічні Павла Яковенка зіграли унічию з київським "Арсеналом" - 2:2, а наступного дня також розійшлася миром з "Оболонню" - 1:1.

В обох матчах українська "молодіжка", складена виключно з гравців 1988-89 років, нічим не поступалася, а подекуди переважала своїх більш досвідчених суперників. І, треба сказати, що обидва рази "синьо-жовті" мали прекрасні нагоди вирвати перемогу - у кожному з поєдинках підопічні Павла Яковенка не реалізували пенальті. У зустрічі з "Арсеналом" з 11-метрової позначки схибив Микола Морозюк, а з "Оболонню" - Андрій Ярмоленко.

"Головною метою цих спарингів був перегляд найближчої зміни для молодіжної збірної, - зауважив наставник команди Павло Яковенко. - Можу сказати, що серед них є ціла група перспективних, талановитих виконавців. Проте слід розуміти, що у спарингах на внутрішній арені повної картини не побачиш. Багато гравців дуже добре виглядають у матчах своїх клубів, або ж проти вітчизняних команд, проте на міжнародному рівні не можуть показати все, на що здатні. Тому про якісь висновки можна буде говорити тільки після того, як ми їх перевіримо на міжнародній арені".

Україна (U-21) - "Арсенал" - 2:2

Голи: Морозюк (29), Васін (65) - Захаревич (45), Алан (56).

Україна (U-21): Бойко, П.Пашаєв, Гурський, Фартушняк, Селін, Голодюк, Морозюк, Зозуля, Ярмоленко, Коноплянка, Васін.

"Арсенал": Погорілий, Литовченко, Хомин, Завершенюк (Нечай, 46), Богданов (Алан, 46), Шмаков (Пінту, 64), Заваров (Біто, 46), Захаревич (Карлов, 64), Симоненко, Старгородський (Мепорія, 46), Півненко (Мельник, 64).

Нереалізований пенальті: Морозюк (17).

Україна (U-21) - "Оболонь" - 1:1

Голи: Мартинюк (8) - Лень (75).

Україна (U-21): Каніболоцький, Морозюк, Євсєєв, Чеснаков, Селін, Голодюк, Коноплянка, Зозуля (Васін, 41), Мартинюк (Ярмоленко, 41), Міщенко, кучеревський.

"Оболонь": Штанько, Нівінський, Лень, Вишняк, Кобзєв, Лук'янець (Писляр, 41), Свидницький, Мирошниченко, Демченко (Пластун, 41, Вічтомов, 48), Кандауров, Будний (Бридня, 62).

Нереалізований пенальті: Ярмоленко (68).

ФФУ