Українська правда

Україна здолала Польщу на "Україні"

Сергей Шемшученко — 20 серпня 2008, 21:08

Україна - Польща 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Кравченко (45 + 2)

Попередження: Блащиковськи (45 + 1)

Україна: П'ятов, Ярмаш, Михалик, Чигринський, Шевчук, Кравченко (Калиниченко, 63), Тимощук (Левченко, 59), Голайдо (Мандзюк, 90 + 3), Назаренко (Гай, 69), Воронін (Шевченко, 46), Мілевський (Гоменюк, 55)

Польща: Фабіанськи, Голанськи (Ковальчик, 12), Дудка, Жевлаков, Кокошка (Польчак, 46), Кшинувек (Геррейро, 46), Левандовськи, Муравськи, Блащиковськи (Маєвськи, 46), Йєлень (Павловськи, 75), Смолярек

У Львові матч ледве неприємно не розпочався для України. Після подачі кутового на 2-ій хвилині поляки пробивали по воротам і з лінії м'яч виніс Денис Голайдо. Повторна подача призвела до удару головою Йєлеця і "круглий" відскоком від газону пролетів вище воріт.

Українці на 4-ій хвилині відповіли ударом Тимощука здалеку повз ворота. У наступній атаці Шевчук влучив у сітку воріт поляків, але з зовнішнього боку.

На 12-ій хвилині помилився захист Польщі. Воронін відібрав м'яч, пробив і влучив у поперечину. Це був перший, по-справжньому небезпечний момент в українців.

На цій же хвилині проводиться заміна у Польщі: Голанськи отримав травму у зіткненні з Шевчуком і його замінив Ковальчик.

На 16-ій хвилині Україна мала перспективну атаку. Назаренко міг віддати пас направо на Вороніна, але вирішив пробити і влучив у ногу захиснику гостей. Кутовий для України нічого не приніс.

Ярмаш порушує правила перед своїм штрафним майданчиком на 22-ій хвилині. Левандовськи пробивав цей штрафний і збив щит за воротами П'ятова.

Гра потихеньку заспокоїлась. Ініціативою володіли господарі.

32-а хвилина. На Мілевському, якого до цього взагалі не було видно, порушують правила. Назаренко подавав, але захисники вибили м'яч за межі штрафної, де на нього очікував Тимощук, і добре вклався в удар. Фабіанськи відбив перед собою, а Воронін не встиг проштовхнути "шкіряного" у ворота.

На 43-ій хвилині небезпечно пробивав Левандовськи, П'ятов випустив м'яч на кутовий. Через дві хвилини хороший пас на Назаренко, той виходив майже віч-на-віч, але не потрапив по "круглому".

А на другій компенсованій хвилині Україна забила. Воронін справа навісив точно на голову Кравченка. Той пробивав, але голкіпер гостей відбив м'яч перед собою. Ще один удар головою Сергія і 1:0 попереду Україна.

Другий тайм розпочався двома небезпечними ударами Назаренка. Один пройшов повз ворота, інший відбив Фабіанськи.

А потім серію замін збила ритм гри і команди бігали загалом тільки в середині поля. На 71-ій П'ятов ледве не привіз гол у свої ворота. Завозився з м'ячем і потім довелося у шпагаті його вибивати. Протягом 80-их хвилин краще грали українці. Небезпечно били здалеку Калиниченко та Гоменюк, але повз ворота.

Кінцівка матчу пройшла в атаках поляків. Простріл зліва невпевнено на кутовий перевів голкіпер господарів, а після подачі цього самого кутового Павловськи влучив у стійку. Більше шансів у поляків відіграти пропущений м'яч не було.

1:0 - перемога українців завдяки голу полтавчанина Кравченка. І збірна у доброму гуморі підходить до першого матчу відбіркового етапу до Чемпіонату світу-2010 проти білорусів.