Українська правда

О. Протасов : "Добре, що не програли"

Сергей Шемшученко — 23 серпня 2008, 22:22

Олег Кононов, головний тренер "Карпат":

- Ми грали проти сильної команди, яка бореться в єврокубках, підсилилась серйозними гравцями. Вважаю, що ми відіграли достойно. Назвав би результат бойовою нічиєю, хоч і без забитих голів.

- Доволі несподівані заміни сьогодні ви провели...

- Зеньов вчора зазнав мікротравми гомілкостопу, тож на повну силу грати б не зміг, тим паче, що відіграв матч за свою збірну. Тож я вирішив його поберегти. Тим паче, що проти «Дніпра» гравець має виходити без думки, яка в нього травма чи мікротравма. Як нині грав Пшеничних - він на поле вийшов з травмою і як справжній чоловік грав до кінця, аж поки нестерпно не заболіла нога. Стосовно інших замін: Кожанов отримав завдання своєю швидкістю, індивідуальними діями тримати в напрузі лінію захисту суперника і, гадаю, гру він загострив, як і Кополовець.

- Фурта за 6 турів забив 5 голів за молодіжний склад. Розраховуєте на нього?

- Звісно, ми планували готувати його навіть до сьогоднішньої гри, але Фурта отруївся і три дні не тренувався. З наступного тижня він повністю переходить до першої команди.

- Ви вважаєте, що під модель гри, яку ви пропонуєте, у вас достатньо гравців?

- На даний момент я вірю в гравців, які є. Вони можуть додати, почати грати більш яскраво.

- Прокоментуйте сьогоднішню гру Кобіна...

- Його грою я незадоволений, але бачу в ній прогрес. Він може і повинен грати краще.

Олег Протасов, головний тренер «Дніпра»:

- Сьогодні жодна з команд не хотіла програвати, обидві дуже акуратно грали в обороні. Моментів біля воріт обох команд було створено обмаль, тож вважаю результат матчу абсолютно закономірним. Як це часто буває після матчів за збірні, в нас не було свіжості у деяких гравців.

- Чому так пізно випустили Льопу?

- Планував його випустити вже у перерві, однак певні проблеми виникли в Пашаєва, тож довелось робити вимушену заміну. Пізніше заміну попросив Воробей...

- ...Якби не попросив, вийшов би сьогодні на поле Бєлік?

- Він додав останнім часом на тренуваннях, тож ми розраховували бодай на 15 хвилин його випустити. Давно він не грав, а практика зараз йому дуже необхідна.

- Результатом задоволені?

- Ні. Добре, що не програли, однак сьогодні хотіли виграти.

- В першому таймі активніше грав «Дніпро», пізніше «Карпатам» вдалося відсунути гру від своїх воріт. З чим це пов'язано?

- В тактичному плані ми розраховували більше контролювати м'яч і частіше загрожувати воротам суперника. Але, по-перше, нам цього не дали карпатівці. Якщо ви помітили, в них дуже насичений центр поля, практично три руйнівники. У підсумку нам було дуже важко комбінувати.

fckarpaty.lviv.ua