Українська правда

Анатолій Волобуєв: Чемпіонат приносить багато цікавих результатів

Сергей Шемшученко — 24 серпня 2008, 17:16

Луганська "Зоря" на виїзді розгромила "Чорноморець" 3:1. Головні тренери команд коментують гру.

Віталій Шевченко (головний тренер "Чорноморця"):

- Ми провалили перший тайм. Говорили про те, що на цьому етапі багато що вирішує зарядженість, але якось розслаблено вийшли, зробили три помилки. Цей штрафний, потім необов'язковий другий гол. Неначе зловили свою гру і забили, але тут же пропустили через помилку. У другому таймі намагалися вирівняти гру, були моменти, але зустріч вже було програною. Всі винні. Я, команда, всі разом. Хоча ми старалися.

- Швидкі заміни говорять про те, що ви не вгадали з основним складом?

- Напевно, не вгадав. Після замін сколихнулися, забили гол. Ребенок і Мельник - нові люди. Мельник хворів, були сумніви, ставити його або Владова. Ребенок... З ним у складі команда вигравала, але йому ще потрібно адаптуватися в колективі. Напевно, я помилився і потрібно було відразу поставити Белецького і Владова.

- Чому не вийшов Вітті?

- Нам треба було закривати лівий фланг, у нас випав Хіменес. Белецький відійшов назад, а Луценко став грати на позиції лівого півзахисника. Вітті - нападник. Я думав випустити його у другому таймі, але нам потрібне було щось робити, а дві заміни вже були зроблені.

- Ви говорите, що команда не заряджена, як потрібно заряджати футболістів?

- Ми націлювали їх на те, що "Зоря" дуже добре грає на виїзді, біжить в контратаки, бореться. Націлювали на те, що з перших хвилин потрібно дати хорошу боротьбу, включати швидкості.

Анатолій Волобуєв (головний тренер "Зорі"):

- Нам дуже приємно, що ми обіграли таку команду. "Чорноморець" - команда з традиціями. Хороше місто, яке ми всі любимо. Хороші уболівальники, ну це життя. Не розчаровуйтеся.

- Ви дивилися перед грою попередні матчі "Зорі" з "Чорноморцем"?

- Навіщо дивитися ті ігри? Зовсім інший склад у нас, у "Чорноморця". І потім дивись, не дивись. Можна дивитися всю ніч, весь день, потрібно так гру побудувати, щоб суперник не міг зіграти. Ми просто сьогодні були кращими.

- Ваша команда виконала установку на сто відсотків?

- В принципі, так. Було завдання зіграти активно, у жодному випадку не сідати, грати першим номером. У другому таймі потрібно було зіграти на утримання рахунку, адже ми вигравали. Мені здається, ми зіграли добре.

- Вас здивували голи і чи довелося перебудовувати команду у перерві?

- Для чого перебудовувати, адже ми вигравали? Ми сказали грати так, як грали. Підсіли трошки, але адже ми атакували весь цей час, звичайно, хлопці втомилися. До того ж втратили дуже важливого для нас гравця Райчевіча. Перебудувалися, Храмцов зіграв перший матч після хвороби.

- "Чорноморець" розчарував в плані якості гри?

- Мені некоректно про це говорити. Хотілося б, щоб трохи краще було. Але це моя думка. Може, на даному етапі десь розчарували, може, потім наберуть. "Чорноморець" завжди був бойовою командою.

- Чи не здається вам, що цей чемпіонат буде найбільш непередбачуваним?

- Поки так і є. "Шахтар" пригальмував, "Динамо" трохи. "Металург" лідирує, не можна сказати, що це дивно. Це команда з хорошими умовами, з базою. Не те, що б у нас - бази немає, всього одне тренувальне поле. Не заглиблюватимуся у ці нетрі, а чемпіонат під егідою Прем'єр-ліги доки приносить багато цікавих результатів.